Kooperatif Yöneticileri Eğitim Semineri düzenlendi

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Kooperatif Yöneticileri Eğitim Semineri' Bartın'da faaliyet gösteren kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımıyla yeniden düzenlendi.

Seminere Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oktay Acıbal, OR-KOOP Zonguldak Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Satılmış Girgin, OR-KOOP Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Ün, kooperatif başkanları, yönetim ve denetim üyeleri katıldı.

Müdür Önder yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizde uygulanmakta olan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında önemli destekler vermekteyiz. Kooperatiflerimizin de bu desteklerden faydalanması ve bunun için projeler geliştirmeleri en büyük temennimiz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Tekniker Refik Yüksel "Kooperatif Bilgi Sistemi, Tarımsal Örgütlerin Derecelendirilmesi ve Ana Sözleşme Değişiklikleri", OR-KOOP Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan “Ormancılık Faaliyetleri” Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Ün "Kooperatif Kanununda Yapılan Değişiklikler" konularında, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oktay Acıbal ise kooperatiflerle ilgili yapılabilecek projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Bakmadan Geçme