Kooperatif temsilcileri bir araya geldi

Esnaf, Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve Bartın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kooperatifçilik Bilgilendirme ve Strateji Belgesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

81 ile yönelik olarak çevrimiçi ortamda veya ziyaretler çerçevesinde gerçekleştirilen toplantılar kapsamında Bartın’da düzenlenen programa Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünde görevli Ticaret Uzmanı Turna da katılım sağladı.

Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ve İl Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu toplantıya motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, üretim ve pazarlama kooperatifleri başta olmak üzere faaliyet konuları birbirinden farklı kooperatiflerin temsilcileri katıldı. 

Toplantıda Ticaret Bakanlığınca 2025-2029 yıllarını kapsayacak Kooperatifçilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Tüm kooperatif temsilcilerinin söz konusu sürece ilişkin talep ve önerileri alındı. 

Kooperatifler Kanunu değişikliği sonrasında kooperatifler için önem arz eden ana sözleşmelerin intibakı, Kooperatif Bilgi Sistemine (KOOP-BİS) veri girişi yükümlülüğü ve dış denetim sistemi ile yönetim ve denetim kurulu üyelerinin eğitime tabi olması gibi hususlarda bilgilendirmeler yapılarak, katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri dinlendi.


 

Bakmadan Geçme