Kızılay Bartın Şubesi mobil ikram aracına kavuştu

Kızılay mobil ikram aracı ile hizmete hazır..

Türk Kızılay Bartın Şubesi yıllardır yapılan çeşitli çalışmaların ardından mobil ikram aracına kavuşarak hizmet kapasitesine arttırdı. 
Geçtiğimiz iki yılda sel afeti ile mücadele eden Bartın’a mobil ikram aracı kazandırıldı.

Türk Kızılay Genel Merkezinin büyük desteği ile Bartın Şubesine tahsis edilen ikram aracının tanıtımı Şube Başkanı Önder Recep Acıbal tarafından yapıldı. 

Acıbal, “İkram gücüne kavuşmak bizi heyecanlandırıyor”

Acıbal, mobil ikram tırının afet kapasitesine büyük destek sunacağını ifade ederek; “Bugün Türk Kızılay Bartın Şubesi olarak mutlu bir günü yaşıyoruz. İlimizin afet kapasitesine de destek olmak amacıyla hem şubemizin yürüttüğü faaliyetleri de geliştirmek adına güzel bir gün. İkram aracımızı hafta sonu itibariyle teslim aldık. İlimizin böyle bir ikram aracı kazanması için yıllar içerisinde çeşitli çalışmalar yapıldı. İlimizin yaşadığı sel afetleri bu bölgenin afet yaşayan bir bölge olması genel merkezimizin dikkatindeydi. Bizim de gayretli çalışmalarımızla da bu bölgede böyle bir aracın olması kanaati oluştu ve destek verdiler. Aracımız bundan 6 ay önce geldi. Biz bu aracın tefrişi için bağış çalışması yaptık ama onu çabalarken de büyük deprem afeti meydana geldi. Depremlerde biz bu aracı panelvan olarak bölgeye yardım malzemesi gönderdik. Bölgede kullanılması için genel merkezimize teslim ettik. Genel merkezimize yaz dönemine geçtiğini ifade ettik ve aracımızı teslim almak istediğimizi söyledik ve gönderdiler. Bizler böyle bir afet olduğu zaman bölgeye ilk intikal eden gurubuz. Türkiye afet müdahale planı diye bir plan var. Hepimiz afette bu plana uyuyoruz. Kızılay da beslenmeden sorumlu. Diğer guruplara da çözüm ortağı olarak destek oluyoruz. İlk ekibimiz öncü ekip olarak gidiyor. Sonra da bölgeden destek alıyoruz. Bölgemiz de Düzce. Bu bölgede afet olduğu zaman insanlara sıcak çorba ve çay ikramı başlıyor. Böyle bir aracın ilimizde olması tabi ki kapasitemizi hızlandırmış oldu. Biz burada ikram aracımızla bölgeye intikal edeceğiz, bölgede o duyguyu daha çabuk sağlamış olacağız. Devletimizin o sıcak yüzünü her zaman Kızılay’ımız ile birlikte burada göstermiş olacağız. Böyle bir ikram gücüne kavuşmak bizi heyecanlandırıyor.” Dedi.  

Acıbal’dan gönüllülük çağrısı

Acıbal, konuşmasının devamında Bartın Kızılay Şubesinin gönüllülere ihtiyaç duyduğunun altına çizerek şu sözlerle çağrıda bulundu; “Bizler bir gönüllüyüz her hangi bir ücret almıyoruz. Bizim gönüllülere ihtiyacımız var. Böyle bir aracı tanıtırken aracın her şeyi yapamayacağını gönüllülere de ihtiyacımızın olduğunu söylemek isterim. Gönüllü desteğinin Bartın’da artması gerekiyor. Biz bu şekilde çağrı yapıyoruz inşallah hem kendi enerjilerini yardım faaliyetlerine ayırabilecek gençlerimiz özellikle, meslek kolları, aşçılar, psikososyal alanda destek verebilecek olan psikologlarımız. Sağlık sektöründeki arkadaşlarında bizlere gönüllü olarak destek vermelerini çok önemsiyoruz. Böyle bir faaliyeti böyle bir afet anlarında faaliyet yapabilmek için birlikte hareket etmek gerekiyor. Büyük bir mücadele oluyor o esnada. Gönüllülük anlamında Bartın Şubeye herkesin desteğini bekliyoruz.”

Acıbal konuşmasının ardından mobil ikram tırının tanıtımını gerçekleştirdi. İki adet güneş enerjisi paneli ve aküsü bulunan mobil ikram tırının içerisinde iki adet de çorba kazanı bulunuyor. Araç içerisine yerleştirilen kazanlarda çorba pişirilebiliyor. Öte yandan sıcak su ve çay ikramının yapılabilmesi için iki adet sıcak su kazanı bulunuyor. Afet anında aracın erişememesi durumunda sıcak yemeklerin dağıtılabilmesi için seyyar kazanlar da araç içerisinde bulunduruluyor. Ayrıca afet bölgesinde gelişmelerin anlık olarak takip edilebilmesi için aracın dış yüzeyinde bir adet ekran bulunuyor. 

Türk Kızılay Bartın Şubesine kazandırılan mobil ikram aracı özellikle son iki yılda sel afetini yaşayan Bartın’da afetin yaşandığı ilk anda bölgedeki vatandaşların beslenme ihtiyacının karşılanması için büyük önem arz ediyor.Kızılay Bartın Şubesi mobil ikram aracına kavuştuKızılay Bartın Şubesi mobil ikram aracına kavuştu

Bakmadan Geçme