Keskin 'Müftülük, merkez camisinin kapısına kilit vurdu'

'Yazık değilmi vatandaşın parasına'

Keskin 'Müftülük, merkez camisinin kapısına kilit vurdu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müftülük, merkez camii inşaatının kapısına kilit vurdu, müteahhit firma yetkilisi açıklama yaptı. 

Müteahhit firma yetkilisi Osman Keskin yaptığı açıklamada 'biz şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanlığına 30'a yakın cami yapımını bitirip tamamladık. Burası hariç hiç bir problemimiz yoktur. 

Buradaki inşaatımız 2019 dan beri devam ediyor. 

İşçilerimize zam istediğimiz için işçilerimizi şantiyeden çıkarıp kapıya kilidi vurdular. 

Bu kilidi niye vuruyorlar. Hangi hakla vuruyorlar. Ruhsat bize ait santiyedeki tüm sorumluluk bize ait. Kanunu hiçe sayıp buraya müftülük tarafından kilit vurulmuş. 

Bize yaptığımız ekstra işlerin farkını vereceğiz dediler vermediler. Sen yapmasaydın kime sordun diyorlar. Bize müftü yardımcıları konuşmak yasak diyor. Müftü randevu vermiyor. Ben kimle muhatap olucam. Müftü muhatap olmuyor. Müftü yardımcılarına konuşmak yasak. Biz kimle konuşalım söyleyin. 

Şurada 6 günlük işim var. Betonu dökeyim diyorum demir çürüyor. Betonu da döktürmüyorlar. Para mevzu bahis değil. 3 - 4 milyonluk malzeme çürüyor. İçeriye girip çalışma yapamıyorum. Bu işlerin sorumlusu bu kilidi vuran kimse onlardır sorumlusu. Biz devlet büyüklerimizden bu konuda bizi bilgilendirmesini istiyoruz. 

Anlaştığımızda işçinin yevmiyesi 270 liraydı. Şimdi 1.500 - 2.000 liraya adam çalıştıramıyoruz. Bize fiyat farkı vereceğiz dediler. Birinci betonu döktük bizi kandırdılar. İkinci beton dökümü için fiyatı iyileştirsin dedik. Bu sefer anlaşamadık.

Ekibimi sokağa atmışlar. Kapıya kilit vurmuşlar. Benim içeride 3 milyonluk malzemem çürüyor şu an. Biz çözüm bekliyoruz. Biz adaletten yanayız. Biz zorbalık istemiyoruz. Hangi hakla buraya kilit vuruyorsunuz. Bir gerekçe göstersinler bana. İşleyişte hiç bir aykırı iş yok. Neden kilit vuruyorsunuz anlamış değilim. Ben Türkiye'nin her yerinde bu işi yapıyorum. Arkadaşlarıma soruyorum böyle bir şey olamaz diyorlar.

Benim şantiyeme kilidi nasıl ve neden vuruyorsunuz ben bunun cevabını istiyorum. Şu anda demirler çürüyor. Malzemeler çürüyor. Tek sebebi zam istememiz. Ben Diyanet'in bir çok işini yapıyorum. Ama buradaki müftülük yönetimde bir problem var. Bize zam vermemek için kırk tane nara atıyorlar. Bu malzemeler vatandaşın parası ile alındı. Yazık değilmi vatandaşın parasına. Yazık değilmi milletten toplanan paraya. Kaç yıldır vatandaştan para toplanıyor. Yazık değilmi şu duruma' diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Videoyu izlemek için TIKLAYIN

Keskin 'Müftülük, merkez camisinin kapısına kilit vurdu'

 

Yorumlar 2
Ali GENÇER 03 Aralık 2023 20:44

Dinimizde tek taraf dinlenerek hüküm verilmez. Omer hocamı iyi tanırım Allahtan korkar ümmetin tek kuruşunun bile hesabını düşünür

Bartının sesi 01 Aralık 2023 22:31

Adam gayet haklı selde bile yıkılan o kadar camii ve eksiği bir çok olan camilerimizin tek bir eksiğine yardım etmeyen müftülük hangi hakla kilit vurur

Bakmadan Geçme