Kent merkezinde fiyat etiketleri denetleniyor

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü ile Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezindeki yeme-içme hizmeti veren işletmelere yönelik gerçekleştirilen fiyat etiketi denetimlerine devam ediliyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yeme-içme hizmet veren işletmeleri kapsayan Fiyat Etiketi Yönetmeliği çerçevesinde denetimlere devam ediliyor. 

Denetimler kapsamında Bartın Ticaret İl Müdürlüğü ile Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Bartın kent merkezinde bulunan lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ürünlerin fiyatlarını gösteren etiketleri kontrol ediliyor.  

“Denetimlerimiz devam edecek”

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceği ifade edilirken “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Tarife ve fiyat listesi başlıklı 8. maddesinde “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” denilmektedir. 19.12.2023 tarih ve 32404 sayılı Resmî Gazete de yayınlanan madde kapsamda geniş ve kapsamlı bir şekilde denetimlere devam edilmektedir. İl Müdürlüğümüz ve Bartın Belediyesi zabıta ekiplerimizle beraber 2024 yılı içerisinde ilimizin merkez ve ilçelerinde denetimlerimiz hız kesmeden olukça yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazetede yayımlanan Yönetmelik hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.” Denildi.  

Bakmadan Geçme