Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Bartın İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ersin Aslan Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı görevine atanırken, yerine İçişleri Müşaviri J. Kd. Albay Mehmet Baykal getirildi.

Cumhurbaşkanlığı atama ve görevde yükselme kararnamesi resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığında 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 6 general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseldi. 

Kararnamede ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekliliğe sevk edilirken, yerine Orgeneral Ali Çardakçı görevlendirildi. 

yrıca İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Manisa, Muğla, Mardin, Siirt, Bitlis, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Trabzon, Nevşehir, Batman, Ardahan, Bayburt, Bartın, Sinop, Yalova, Yozgat, Edirne, Kırşehir, Malatya, Kars, Sivas, Zonguldak, Elazığ, Isparta, Çanakkale, Burdur, Kütahya, Amasya, Bolu, Osmaniye, Kırıkkale, Çankırı, Ordu, Karaman, Muş ve Düzce olmak üzere 41 ilin jandarma komutanı değişti.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11. maddesine göre yapılan atamalara göre 3 yıldır Bartın İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan J. Kd. Albay Ersin Aslan Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı görevine atandı. Aslan'ın yerine ise İçişleri Müşaviri J. Kd. Albay Mehmet Baykal getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, atamalarla ilgili yaptığı paylaşımda, "2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı terfi, atama ve emeklilik kararnamesi yayınlandı. Jandarma Genel Komutanlığı mensubu generaller ve albaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu emniyet müdürleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu amiral ve albayların atamaları yapıldı. Ataması yapılan komuta kadememize ve emniyet müdürlerimize yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum." dedi. 

Bakmadan Geçme