Karadeniz'in Side'si olacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Amastris Antik Kenti kazı alanında incelemelerde bulunarak kazı başkanı Prof. Dr. Fatma Bağdatlı Çam'dan bilgi aldı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Amasra’da, Bartın Üniversitesi tarafından devam eden Amastris Antik Kenti kazı alanında incelemelerde bulundu. 

Kazı Başkanı Prof. Dr. Fatma Bağdatlı Çam’dan bilgiler alan Milletvekili Aldatmaz, önümüzdeki yıllarda Amasra’nın ören yerine dönüşerek, Türkiye’nin en önemli destinasyon noktalarından biri haline geleceğini belirtti. 

Milletvekili Aldatmaz yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “Amasra tarihi ve doğal güzellikleriyle Karadeniz’in göz bebeği. Romalıların Amastris’i Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan’ı. Dolayısıyla bizim de göz bebeğimiz. Amasra’da yürüttüğümüz çalışmalarda bunun bir göstergesi. Bugün de burada Amastris Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde bir kez daha görmek, kazı başkanımız ve çalışanlara kolay gelsin demek için geldik. Bartın Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından “Geleceğe Miras” projesi kapsamına alındı. Yani Amastris Antik Kentindeki kazı çalışmaları Şu an Türkiye’de yürütülen önemli kazı çalışmaları içerisine dahil edildi. Bu sayede buradaki çalışmalar çok daha hızlı ilerleyecek ve Amasra’nın altında yatan tarihi gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere aktaracağız. Amasra’da aynı Antalya Side’de örneğini gördüğümüz gibi tarih ile bugünün iç içe yaşadığı nadir kentlerden biri olacak.”

“Amasra’nın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz”

Milletvekili Aldatmaz değerlendirmesinin devamında ise Amasra’nın gerçek turizm potansiyelinin ortaya konulabilmesi için AK Parti hükümetlerinin ilk günden beri çalıştıklarını Amasra’ya yapılan yatırımlarında bunun bir göstergesi olduğunu söyleyerek, “turizmi geliştirmek için yol lazım liman lazım, altyapı lazım bunların hepsini yaptık. Amasra tünelini inşa ederek kara ulaşımını rahatlattık, Amasra Yolcu Limanını inşa ederek deniz ulaşımını getirdik cruise turizmini başlattık. Derin deniz deşarjı ile, doğalgaz ile, ilçe merkezinin asfaltlanması ile altyapı sorununu çözdük. Tarihi eserlerimizi onardık. Şimdi bir taraftan Amasra Kalesinde bitki temizliği yaparak, bir taraftan Amastris Antik Kenti Kazısı’nı hızla devam ettirerek Amasra’nın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda Amasra bir ören yerine dönüşerek önce Karadeniz’in sonra Türkiye’nin en önemli Turizm destinasyon noktalarından biri olacak. BU kapsamda Amastris Antik Kenti kazılarının “Geleceğe Miras Projesi” kapsamına alınmasında desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Bakmadan Geçme