Kapısuyu Plajı ihalesi açıklandı

Tartışmalı ihale de sonuç belli oldu..

Kurucaşile İlçesi Kapısuyu Plajının ihalesini kazanan isim belli oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Bartın’ın gündemini uzun süre meşgul eden Kurucaşile İlçesi Kapısuyu Plajının ihalesini kazanan isim belli oldu. Kapısuyu Plajının 10 yıl kiralanmasına ilişkin ihalenin yayınlamasıyla birlikte Bartın’da tartışmalı bir sürece girildi.  

Kamuya ait kumluk alanın 13 bin 195 m2’lik bölümü için yapılan ihalenin başlangıç fiyatı yıllık 150 bin lira olarak belirlenen ihaleye iki kişi katılım sağlarken yıllık 250 bin liralık bedelle ihale Can Özsoy’da kaldı. 

Bankoğlu; “Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerek”

Geçtiğimiz günlerde ihalenin yayınlanmasıyla birlikte CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu’dan ilk tepki geldi. Milletvekili Bankoğlu konuya ilişkin açıklamasında; “İktidar yaz dönemine girer girmez icraatlarına başladı. Kurucaşile Kaymakamlığı, 19 Haziran Pazartesi günü Kurucaşile’nin Kapısuyu sahili 10 yıllığına ihaleye açtı. Amaç belli, bu işin kimin yararına olacağı belli. Bu ihaleyle halkın sahil şeritlerinden ücretsiz yararlanma hakkı açıkça gasp edilecektir. Kurucaşileli hemşehrilerimizin konuya ilişkin yoğun eleştirileri var. Kamuya ait eşsiz güzellikteki sahillerimizi ihalelerle şirketlere vermenin kamu adına ne gibi bir faydası olabilir? 13.195 metrekarelik sahil alanını 10 yıllığına işletmeye kiraya veriyorsunuz, yıllık kira bedelinin 150 bin TL gibi bir rakam olarak belirliyorsunuz. Nereden baksanız akıl tutulması bir karar. Bu eşsiz sahillerin halkı dışlamadan, mağdur etmeden turizme açmanın başka bir formülü yok mu? Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

Aldatmaz; “Kimsenin plaja girmesine engel yok”

Kapısuyu Plajının ihale edilmesiyle ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’da açıklama yaptı. Milletvekili Aldatmaz halkın plaja ücretsiz giremeyeceğine dair söylentilerinin asılsız olduğunu ifade ederek; “Kapısuyu Plajı’ndaki uygulama Tarlaağzı, Çakraz ve Bozköy’de yapılan uygulamanın aynısıdır. Burada kimsenin plaja girmesine engel yok. Plajdaki şezlong satışı ve plajda projeye uygun bir büfe, seyyar duş kabini, tuvalet ve soyunma kabini kurulmasını kapsamakta. Ayrıca güvenlik ve temizlik hizmeti verilecek. Plajın daha temiz, güvenli ve daha etkin olarak kullanılmasını sağlayacak. Bu proje iki üç yıldır diğer yerlerde başarılı şekilde uygulanıyor. Halkımızın yararına olmayan hiçbir işin içinde olmayız.” Dedi. 
İhaleye itiraz edildi
Öte yandan ihaleye, Köylere Hizmet Götürme Birliği kiralama yönetmeliğine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle itiraz edildiği öğrenildi. İtiraz dilekçesinin incelenmesi ardından kesin karar açıklanacak.

Bakmadan Geçme