Kantarcı'dan eğitim fonuna katkı çağrısı

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 'Buradan tüm Çaycumalılara çağrı yapmak istiyorum. Eğitim fonumuza katkılarınızı bekliyorum. Ne kadar çok bağışçımız olursa o kadar çok çocuğumuza dokunacağız.' dedi.

Kantarcı'dan eğitim fonuna katkı çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Meclisi üyelerine eğitim yılının başlaması nedeniyle bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kantarcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye olarak yaklaşık on yıldır eğitim alanında da faaliyetlerde bulunuyoruz. Biliyorsunuz, “Eğitim” ülkenin en büyük problemi. Önümüzdeki hafta okullar açılıyor. Eğitim dönemi her yıl sorunlarla başlıyor; okul ihtiyacı, sıra ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı, laboratuvar ihtiyacı hep devam ediyor. Bu konuda istenilen düzeye maalesef ulaşılamıyor. Biz de elimizdeki olanaklar doğrultusunda, sorunların en aza inmesi, ilçede eğitimin niteliğinin artırılması için yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu’nda 258 çocuğa eğitim verdik

Eğitim alanında belediyece yapılan yatırımları anlatan Başkan Kantarcı, “Bu çalışmalar kapsamında İstasyon semtinde, okul öncesi çocuklarımız için güzel bir kreşi faaliyeti geçirdik. Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası’nda şimdiye kadar 258 okul öncesi öğrenciye eğitim verdik. Günden güne okulumuz gelişiyor.” dedi.

Çaycumalılardan destek bekliyoruz

Meclise, verilen burslar hakkında da bilgi veren Başkan Kantarcı, “Üniversitedeki çocuklarımız için belediyemiz bünyesinde EĞİTİM fonu oluşturduk. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla oluşan fonla, çok sayıda öğrencimize mütevazı da olsa katkıda bulunuyoruz. Her yıl ortalama 100 çocuğa burs veriyoruz. Buradan tüm Çaycuma’ya bir çağrı yapmak istiyorum. Eğitim fonumuza desteklerinizi bekliyorum. Ne kadar çok bağışçımız olursa o kadar çok çocuğumuza dokunacağız. Bize yapılan başvuruları son derece adil bir şekilde değerlendirip en çok ihtiyacı olanı seçmek için kriterler belirledik, bu kriterleri geçenlere burs veriyoruz. Başarılı olmayanlarınsa bursunu kesiyoruz. Çocuklarımızın eğitimi için sizlerin daha çok desteğini bekliyoruz.” dedi. 

Tüm çalışmaları sürdüreceğiz

Her yıl eğitim-öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği sunduklarını da söyleyen Kantarcı, “Okullar açılıp ihtiyaçlar belirlendikten sonra, bu yıl da kırtasiye desteğini sürdüreceğiz. Okul kütüphaneleri ile başarılı çocuklarımıza yardımcı ders kitapları, kaynak kitaplar armağan ettik, bu yıl da yardımları sürdüreceğiz. Ayrıca, on yıldır çocuklarımızın eğitsel, kültürel gelişimine yönelik kurs, şenlik gibi çok sayıda etkinlik düzenledik, bunları düzenlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Daha fazla beklemeye tahammülü yok

Eğitimle ilgili ileriye yönelik projeleri olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, “Pehlivanlar Mahallesi’nde çok ihtiyaç duyulan ilkokul için ülkenin önde gelen mimarlık ofisine çok güzel bir proje çizdirdik. Ama deprem ve ekonomik kriz okulun yapımına engel oldu. 20 yıldır yapılması gereken bu okulun daha fazla beklemeye tahammülü yok. Gerekirse belediye olarak sorumluluk üstlenme noktasına geldik.” dedi.

Bilim Merkezinin hayata geçirilmesini bekliyoruz

Konuşmasının sonunda Çaycuma Bilim Merkezi ile ilgili gelişmeleri de anlatan Kantarcı, “Çaycuma’da eğitimin niteliğinin gelişmesi için çok önemli bu konuyla ilgili TPAO ile bir protokol imzaladık ama şu anda askıda. Protokolün revize edilerek merkezimizin yapılmasını bekliyoruz. Sayın milletvekilimizle sürekli baskı yapıyoruz ama onlar da doğal gaza çok yatırım yaptıklarını, kaynak sorunları olduğunu söylüyorlar. Bu konuda hepinizden sosyal, siyasi anlamda baskı yapmanızı, gerekirse Cumhurbaşkanına ulaşılmasını istiyorum. Çaycuma’ya değer katacak bu projeyi mutlaka hayata geçirmeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 

Bakmadan Geçme