İşte o açıklama

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Bartın basını ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, basın mensupları ile buluştuğu değerlendirme toplantısında devam eden doğalgaz çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Çakır, Amasra Belediyesinin doğalgaz şirketine para ödemediği için ilçeye bu yıl doğalgaz verilemeyeceğine ilişkin söylentilere, “Böyle bir gerçeklik yok. Zaten bu bahsettiğimiz doğal gazın kente gelişiyle ilgili meseledeki en büyük yükü sırtlayan kurum Amasya Belediyesi, onun taahhüdünü verdik.” Şeklinde yanıt verdi. 

31 Mart Yerel Seçimlerden bu yana Amasra’da gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Çakır, ilçeye doğalgazın verileceği tarihle ilgili de bilgiler verdi. 

“Yaklaşık yüzde 70’e yakın dağılım gerçekleşti”

Başkan Çakır değerlendirmelerinde doğalgaz çalışması sonrası bozulan yolların düzeltilmesi için Karayolları ile protokol yapmaları gerektiğini söyleyerek, şuana kadar gerçekleştirilen doğalgaz çalışmalarını şu sözlerle anlattı; “Kent için hayallerimizdendi. Önceki dönem 9 meclis üyemizle oy birliğiyle kararını alarak bu kente doğalgazın gelmesinin önünü açmıştık. Aldığımız kararın içeriği neydi? Kentimizde yapılan doğalgaz çalışmaları sonrası bozulan yollar, kaldırımlara dair kaplamayı belediye olarak üstlendik. Bu sayede doğalgaz kentimizde artık yakılabilir hale gelecek müjdesini de paylaşmıştık. Hatta hatırlarsınız önceki dönem vekilimiz şimdiki Bakanımız Yılmaz Tunç ile daha sonra Yusuf Ziya Aldatmaz vekilimiz ve Aysu Bankoğlu vekilimizle birlikte de bu müjdeyi paylaşmıştık. Çalışmaların startını vermiştik. Kent içinde yaklaşık yüzde 70’e yakın dağılım gerçekleşti. Ancak Bartın, Amasra arasında Karayollarının sorumluluk sahasında bir protokol henüz çözülmüş değil. 

“Bürokratik kararları zorluyoruz”

Akmercan şirketi bu bölgenin dağıtım ihalesini alan firma. 2023 yılı genişleme sahasına da girdiği için Amasra çalışmalarına başladı. Şu anda Amasra projesi kapsamında çelik hatlar dâhil yaklaşık 30 kilometrelik bir boru döşendi. Karayollarının sorumluluk sahası olan Tünel, Gömü, Amasra yol ayrımı. Eski yeni yol ayrımından Müzenin yanına olan bölüm bin 50 metre. Yani yaklaşık 1 kilometre. Bu alanla ilgili karayollarıyla bir protokol gerekiyor. Burada da aslında Amasralı hemşerilerimiz adına temsilen bürokrasiyle, siyasetle görüşmelerimize devam ediyoruz. Akmercan'ı da ziyaret ettim. Bürokratik kararları da zorluyoruz. Ayrıca kentimizin 2 vekilini de Ankara bir araya getirerek birinci konu doğal gaz olmak kaydıyla bu sorunun da bir an önce çözülüp hep birlikte söz verdiğimiz gibi Kasım sonu itibariyle Amasra'da doğal gazı yakmak istiyoruz.”

“Böyle bir gerçeklik yok”

Başkan Çakır, doğlagaza ilişkin açıklamaları sonrasında kamuoyunda dolaşan söylentilere de yanıt verdi.  Başkan Yalçınkaya bu tarz dedikoduları çok yaratıcı bulduğunu ifade ederek, “Amasra Belediyesi'nin Akmercan şirketine ödemesi gereken bir para varmış. Parası olmadığı ve bu parayı ödeyemediği için 2024 yılında doğalgaz gelmeyecek. Ben takdir ediyorum kim yarattıysa böyle yaratıcı dedikodularla zaman zaman yüz yüze geliyoruz. Ama ben sizler aracılığıyla da paylaşayım. Böyle bir gerçeklik yok. Zaten bu bahsettiğimiz doğal gazın kente gelişiyle ilgili meseledeki en büyük yükü sırtlayan kurum Amasya Belediyesi onun taahhüdünü verdi. Çalışmasını da kaplamasını da yapacağız.” Dedi.  İşte o açıklamaİşte o açıklamaİşte o açıklama


 

Bakmadan Geçme