İsrail'e tepkiler çığ gibi

Bartın'da Sivil İrade Platformu tarafından Filistin'e destek ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin öldürülmesine tepki eylemi yapıldı.

Bartın’da Sivil İrade Platformu tarafından Filistin’e destek ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin öldürülmesine tepki eylemi yapıldı.

Etkinliğe AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Müftüsü Ömer Keskin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cumhuriyet Meydanında akşam namazının idrak edilmesi ile başlayan eylemde Kur’an tilaveti yapıldı, dualar edildi.

Platform üyeleri daha sonra Hükümet Caddesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail'e tepkiler çığ gibi

Burada platform adına açıklama yapan Fatih Demez, İsmail Heniyye’nin hayatını kaybetmeden önce Müslümanları 3 Ağustos’ta meydanlara davet ettiğini hatırlattı.
Heniyye’nin davetinin gerçekleştiğini göremediğini kaydeden Demez, “Rabbimiz ona daha değerli, daha ulvi bir makam hediye ederek şehitlik nasip etti. Rabbim şehadetini kabul etsin, bizleri de bağışlasın” dedi.

Bunun sadece dünyanın gözü önünde devam eden Gazze soykırımını lanetlemek için toplanmadıklarını dila getiren Demez, “Aynı zamanda İsmai Heniyye’yi susturarak bizi yıldıracaklarını sananlara en güzel cevap olduğunu bilerek şehidimizin vasiyetini yerine getirmek için meydanlara indik” ifadelerini kullandı.
Şehadetin özendikleri bir makam olduğunu da vurgulayan Demez şöyle devam etti: “Bilmiyorlar ki şehitler ölmez. Ve bilmiyorlar ki, bu ümmet, bu bahusus, bu millet şehitler yatağıdır. Sıcak demire vurulan çekiç darbeleri gibi şehadet haberleriyle sertleşir ve keskinleşiriz. Şehitlerimizin acısını gönlümüzdeki iman ile soğutur, sonra çelikleşiriz

Selam olsun şehitlerin babası Hz. Hamza’ya yoldaş olanlara. Selam olsun bu kutlu mücadelede izzetli duruşlarıyla ile silinmez izler bırakan yiğit adamlara. Selam olsun İslam sancağını göklerden indirmeyen "ümmetin iftiharı" Filistin'in evlatlarına. Selam olsun Mescid-i Aksa'nın yılmaz murabıtlarına! Selam olsun İzzettin Kassam'a, Hasaň El Benna’ya, Şeyh Ahmet Yasin’e. Ve Selam olsun tüm Aksa mücahitlerine.  Rabbim cümlesinin şehadetlerini kabul buyursun. Onların yolunu kutlu ve bereketli eylesin. Onlar hem hayatlarıyla hem de şehadetleriyle izzeti, şerefi, imanın gücünü,  sabrı ve kararlılığı gösterdiler.  Rehavete kapılıp dünyayı tatlı gören Ümmet’i Muhammed’e fedakârlığın ne olduğunu İslam’ın insanı nasıl yücelttiğini hatırlatan öncüler oldular.

Ey Ahmet Yasin'in öğrencisi yiğit adam İsmail Haniye; sen bu kutlu dava için önce aileni ardından da hayatını feda ederek ümmete örnek oldun. Bu cahiliye çağında zalim işgalci, Siyonist düşmanlara karşı nasıl mücadele edileceğini hayatınla tarif ettin. Şahadetin, derin uykulara dalmış olan Müslümanları uyandıracak, parça parça düşmüş olan ümmeti birleştirip tek yürek olmalarını sağlayacaktır. 
Ey Filistin Mücahitlerinin lideri ve Ey Kudüs’ün hür ve aziz evladı! Biz şahidiz ki İslam’ın korkusuz bir kahramanıydın. Biz şahidiz ki,  Aksa için elinden geleni yaptın ve biz şahidiz ki bu dava için verebileceğin her şeyi verdin. Tek bir şey kalmıştı feda edilecek.  Ona da tereddüt etmeden yürüdün. Şehadet bir âdemoğluna ancak bu kadar yakışırdı. Mübarek olsun sana şehadet.  Pak vücudundan dökülen her bir damla kan bu topraklara can verecek;  giden bir İsmail’in yerine binler İsmailler yetiştirip Siyonistleri cehennemin kuyularına yollayacak inşallah. 
Allah'ım bizi bağışla! O gün şehitler kanlı elbiseleriyle huzura vardıklarında yüzümüzü yerde bırakma. Bizi de onlara arkadaş eyle.  
Biz Bartın Sivil İrade Platformuna bağlı STK’lar olarak denizden nehire Filistin Özgür olana ve tüm İslam beldelerindeki zulümler sona erene dek sesimizi yükseltmeye ve zulmün karşısında durmaya devam edeceğimizi tekrar beyan ederiz.
İsrail'e tepkiler çığ gibiİsrail'e tepkiler çığ gibiİsrail'e tepkiler çığ gibiİsrail'e tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme