İsmail Haniyye suikast sonucu öldürüldü

İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Bartın'da gıyabı cenaze namazı kılınacak. 

Filistin’in İsrail saldırılarına karşı mücadele eden örgütlerden olan Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da kaldığı konutunda suikasta uğradı.

Hamas, Heniyye’nin saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

Heniyye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Heniyye'nin naaşının yarın Tahran'da düzenlenecek cenaze töreninden sonra Katar'ın başkenti Doha'ya götürüleceği kaydedildi.

Açıklamada, 2 Ağustos'ta da cuma namazını müteakip başkent Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisinde Heniyye için cenaze namazının kılınacağı aktarıldı.

Arap ve Müslüman ülkelerden çok sayıda yetkilinin katılımıyla düzenlenecek cenaze töreninden sonra Heniyye'nin başkent Doha'da toprağa verilecek.

Heniyye için Bartın’da da gıyabı cenaze namazı kılınacak. Şadırvan (aşağı) Camii’de ikinci namazı kılınacak olan namaza İl Müftüsü Ömer Keskin, siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katılacak. 

Namazın ardından Bartın Sivil İrade Platformu tarafından basın açıklaması yapılacak. 

 

Bakmadan Geçme