• Haberler
  • Bartın
  • 'İşimiz Temiz Projesi' ile değer katan iş birliği Bartın'da

'İşimiz Temiz Projesi' ile değer katan iş birliği Bartın'da

TOBB Bartın Kadın Girişimciler Kurulu yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen normlarını yükseltmek isteyen işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere yönelik ücretsiz hijyen eğitimleri düzenleyecek. 

TOBB Bartın Kadın Girişimciler Kurulu; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET'in iş birliği ile geliştirilen "İşimiz Temiz Projesi" kapsamında, Bartın Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla; yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen normlarını yükseltmek isteyen işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere yönelik ücretsiz hijyen eğitimleri düzenleyecek. 

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı  Mine Fırıncıoğlu konuya ilişkin açıklamasında, “İşletmesine değer katmak ve sektöründe hijyen odaklı güven kazanmak isteyenlere özel ilk grup eğitimimiz 24 Haziran 2024 günü 14:00-16:00 arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda her katılımcıya; M.E.B onaylı kurs bitirme belgesi, Avrupa’da geçerli Europass sertifika eki ve firma personelleri için çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkanı verilecektir. Eğitim sonunda işletmelerimize ise; İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz etiketi, temizlik adımları posteri, temizlik takip çizelgesi, tuvaletleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenler posteri, el yıkama posteri, kontrol çizelgesi, manifesto posteri verilecek olup, işletme sahiplerine OPET tarafından sunulan Otobil avantajlarından yararlanma imkanı sunulacaktır.” dedi. 


Eğitimlere katılma tavsiyesinde de bulunan Fırıncıoğlu, “Konaklama Sektörü: Küçük otel, pansiyon, apart, konaklama hizmeti sunan kreşler, öğrenci yurtları vb. Ulaşım Sektörü: Ulaşım araçları, otobüsler, minibüsler, midibüsler, taksiler vb.
Yiyecek – İçecek Sektörü: Restoranlar, lokantalar, kafeler, pastaneler, börekçi, tatlıcı, kuaförler, tur tekneleri, etkinlik firmaları, düğün salonları vb.
İşletmelerin sahipleri, çalışanları ve bu alanlarda kariyer planlayan herkes İşimiz Temiz Hijyen Eğitimlerine katılım sağlayabilir. Başvuru için 0530 582 72 76 numaralı hattımızdan kayıt oluşturabilirsiniz.” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme