İlkokul öğrencilerine uyuza karşı bilgilendirme yapıldı

Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi tarafından, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulunda 'Uyuz, Sağlık ve Hijyen Kurallarının' önemi konulu eğitim düzenlendi. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine devam ediliyor. Bu kapsamda uyuz vakalarının artmasıyla birlikte Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi tarafından, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulunda "Uyuz, Sağlık ve Hijyen Kurallarının" önemi konulu eğitim düzenlendi. 

Müdürlük tarafından uyuz ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerinin merkez ve ilçe okullarında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik devam edeceği ifade edildi.

Uyuz nedir?

Müdürlük tarafından uyuzun tanımı ise şöyle yapıldı; “Uyuz genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşır. Kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir sürede bile yakın temasla (aynı yatakta yatma, ele ele tutuşma gibi) bulaşabilir. Yatak takımı, giysi ve havlu gibi kişisel eşyaların ortak kullanımı hastalığın bulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırır.”
 

Bakmadan Geçme