İlk Görevini başarı ile tamamladı

Milletvekili Aldatmaz Açıkladı: 'BARAJLAR 20 MİLYON METREKÜP SU TUTTU, BARTIN SELDEN KURTULDU'

Milletvekili Aldatmaz Açıkladı:

“BARAJLAR 20 MİLYON METREKÜP SU TUTTU, BARTIN SELDEN KURTULDU”

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Son günlerde yaşanan yağış sonrasında değerlendirmelerde bulunarak, “Eğer barajları yapmamış olsaydık Bartın bu yağışta sele teslim olurdu. 

Üç baraj toplamda 20 Milyon metreküp su tuttu.” Dedi.

Ilk görevini başarı ile tamamladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın’da son günlerde yaşanan yağışlar sonrasında açıklamalarda bulunarak; “Yaptığımız büyük yatırımlarla Bartın’ı her yağmurda sel korkusu yaşamaktan kurtarıyoruz. Eski Bartın’da olsaydık yaşadığımız son yağışla suların çoktan şehir merkezine yükselmiş olması gerekirdi.

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Ancak yaptığımız 3 adet baraj, tersib bentleri, taşkın koruma ve dere yatağı temizleme çalışmaları sayesinde Bartın’da kayda değer bir taşkın yaşanmadı. Yapımı esnasında “tehlikeli bir havuz” benzetmesi ile eleştirilen Kirazlıköprü Barajı, “arkasında su birikmiyor” diye eleştirilen Kışla Sel Kapanı ve Yakın zamanda su tutmaya başladığımız Kozcağız Barajı sayesinde Bartın kaçınılmaz bir selden kurtuldu. 

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Üç Baraj toplamda 20 Milyon metreküp su tutarak görevlerini başarıyla yerine getirdi. Temizlenen dere yatakları ve Yapılan tersib bentleri sayesinde rusubat yukarı kesimlerden aşağıya inmeden tutuldu böylece dere yatakları, köprü altları dolmadı. Bunların hepsi DSİ’nin yıllardır sürdürdüğü çalışmaların sonucu.” Dedi.

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Milletvekili Aldatmaz geçtiğimiz yaz Bartın’da muhtelif derelerde çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek; “Bartın’da taşkına sebep olan büyük derelerin tamamında bu yaz yatak temizliği yaptık. Tabi bunda AFAD Başkanlığı tarafından Bartın’a DSİ’ye hibe edilen 7 adet ekskavatörün payı çok büyük oldu. DSİ envanterine katılan 7 makine ve 5 kamyon işlerimizi büyük ölçüde hızlandırdı. Kozcağız Barajının da su tutmaya başlaması ile birlikte yaşadığımız yağış sonrası Bartın şehir merkezine gelen su miktarında önemli bir düşüş yaşandı ve Bartın’da bir taşkın yaşamadık.” Dedi. 

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Bartın Irmağı Islah Projesine de değinen Milletvekili Aldatmaz; “Bartın şehir merkezinde halen çalışmaları devam eden ve Türkiye’nin en büyük ırmak ıslah projesi olan Bartın Irmağı Islah Projesi tamamlandığında da inşallah Bartın halkı için yağmur sonrası sel korkusu tarihe karışacak. Bunun için bu çalışmayı bir an evvel tamamlamamız gerekiyor. Bu yağışlarda şehir tarafındaki pompa sisteminin çalışıp çalışmayacağını da test etmiş olduk. Sadece iki pompa ile yalı bölgesindeki suyun tamamını tahliye ettik. Proje tamamlandığında bu pompalardan 40 adet olacak yani cam bariyerler tamamlandığında şehir tarafındaki suyun nasıl tahliye edileceği sorusu da cevaplanmış oldu.” Dedi.

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Milletvekili Aldatmaz; “AK Parti hükümetleri olarak yaptığımız yatırımların ne kadar yerinde yatırımlar olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu yatırımlar için emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Tarım ve Orman Eski Bakanımız Veysel Eroğlu’na yeni Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ve tüm DSİ personeline teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ilk görevini başarı ile tamamladı

Bakmadan Geçme