• Haberler
  • Bartın
  • İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme toplantısı yapıldı

İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme toplantısı yapıldı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 'Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' kapsamında düzenlenen Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme toplantısına katıldı. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1989 yılında alınan 44/236 sayılı karar ile 13 Ekim tarihi "Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak belirlenen ve bu kapsamda İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş Başkanlığında 81 İl Valisi ve İl Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu Üyeleri ile video konferans toplantısı düzenlendi. 

Toplantı sonrası Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile birlikte afet risklerini ortaya koymak ve çözüm üretmek amacıyla ilk olarak 2021 yılında hazırlanan ve daha sonra Bartın’da yaşanan afet ve acil durumlar nedeniyle 2023 yılında revize edilen Bartın İl Risk Azaltma Planında yer alan kırmızı eylemler başta olmak üzere eylemlerin ilerleme oranları değerlendirildi. 

Toplantıda sel, taşkın, heyelan, maden kazası, deprem, yangın ve kütle hareketleri afet türlerinde Bartın’da afet risklerinin azaltılması amacıyla hayata geçirilmesi uygun görülen eylemler hakkında AFAD İl Müdürü Alparslan Yenitürk tarafından sunum yapıldı.  

Eylemlerden sorumlu kurum ve kuruluşların hasar ve kayıpların azaltılması açısından gerçekleşmesi önem arz eden eylemlerin öncelikli olarak hayata geçirilmesi amacıyla ödenek tahsisi ve yatırım programlarına alınması konularında çalışma yapmalarına karar verildi. İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme toplantısı yapıldı

Bakmadan Geçme