• Haberler
  • Bartın
  • İhbar mektubunun ardından başlayan soruşturma hakkında açıklama

İhbar mektubunun ardından başlayan soruşturma hakkında açıklama

İhbar mektubunun ardından başlayan soruşturma hakkında açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın’ın Amasra ilçesinde CHP’li belediyeye ait itfaiye garajında bulunan yakıt pompasından sivil araçlara yakıt verildiği iddiası hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde Amasra Belediyesince kullanılan garajdaki güvenlik kameraları incelemeye alındı.

Görüntülerde sivil plakalı bir araca yakıt verildiği tespit edildi.

Konuya ilişkin soruşturma sürerken olayla ilgili haberlerin ardından Amasra Belediyesinden açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, “Konu, belediyemiz sözleşmeli avukatının belediyenin idare mahkemesinde görülmekte olan davası  için Zonguldak’a görevli gitmesi ve kendisine araç tahsis edilememesi nedeniyle, kendi aracıyla gitmek zorunda kaldığından belediye garaj alanında  bulunan depomuzdan  gidiş-dönüşte sarfettiği yakıtın kendisine iadesi ile ilgilidir.” Denildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Amasa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Amasra Belediye Başkanlığı'na ait itfaiye ve garaj amirliği biriminde sivil plakalı araçlara usulsüz şekilde yakıt dolumu yapıldığının belirtildiği ihbar mektubuna istinaden soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma konusunun detaylı bir şekilde araştırılması amacı ile Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verilmiş olup, soruşturma konusu olay tüm yönleriyle titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

İhbar mektubunda yer alan, 'Belediye garajından olduğu gibi belediye ile anlaşmalı akaryakıt istasyonundan da sivil araçlara usulsüz şekilde akaryakıt tedarik edildiği' iddialarına ilişkin söz konusu soruşturma dahilinde Amasra Belediyesinin anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonunda da inceleme  yapılacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme