İddialarla ilgili konuştu

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Belediyesinde geçmiş dönemine ilişkin meclis toplantısında yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Belediyesinde geçmiş dönemine ilişkin meclis toplantısında yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Özçelik, açıklamasında, “Burada mesele fatura değil, şehrimizin tarihinde görmediği bir çöp yığınlarının ulusal televizyonlara yansıması, acizliğin ve beceriksizliğin sonucunu gündemi şaşırtmak ve gölgesinde bırakmak için yapılan açıklamadır” dedi. 

Titiz, Belediye Meclis toplantısında 6 Mart 2024 tarihli bir faturada belediyeye 62 ekran LED televizyon,  saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mini fırın, bor cam, düdüklü tencere, nevresim takımı, kahve makinesi, tost makinesi, duvar saati, epilasyon cihazı ve blender alındığını belirterek, “Saydığımız ürünlerin hepsi 3’er, 5’er adet ve hiçbiri Bartın Belediyesinin envanterinde yok. Böyle bir yönetim anlayışından bugünlere geldik. Bir tarafta bu şekilde yapılan fütursuzca yapılan borçları öderken, bir taraftan akla ziyan bir şekilde çekilen kredilerin borçlarını öderken, diğer taraftan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunarken bu hizmetleri bizlerle peyderpey buluşturan bir Bartın Belediyesi var. Marifet iltifata tabidir. Ortada bir marifet varsa, bir başarı varsa, ortada bir emek varsa bu ancak alkışlanmalı ve tebrik edilmelidir.” demişti.

Açıklamanın ardından bugün Titiz’e yanıt veren Özçelik, alınan ürünlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında çekiliş ürünleri olduğunu ifade etti.

Özçelik, “Geçtiğimiz meclis toplantısında Saadet Partisi meclis üyesi Emin Titiz Bey'in 6 Mart tarihli fütursuz harcama faturası diyerek gündeme taşıdığı televizyon, saç kurutma makinası, saç düzleştirici, mini fırın, borcam, nevresim takımı, duvar saati gibi benzeri ürünlerin alındığını ve bunların envantere girmediğini söyledi . Oysaki bu sorunun cevabı o faturanın işlendiği ilgili birim müdürü ve personeli ne sorulsa doğru bilgiye ulaşılacaktır. Ancak mesele doğru bilgi değil kaos çıkartmak ve ondan beslenmektir. Gündeme gelen fatura 6 Mart tarihlidir yani Bartın Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen Kadınlar Matinesinde program akışına değer katan kıymetli misafirlerimizin, kadınlarımızın bir nebzede olsa programını renklendirmek amaçlı ücretsiz biletler üzerinden yapılan çekilişlerin hediyeleridir. Bu program Bartın Belediyesi sosyal medya Hesabından canlı yayınlanmıştır. Ancak bu hesabın temizlendiğini bu bilgilere ulaşılamadığını ifade etmek isterim. Bu ürünlerden bir kaçının belediye personelinin çekmecesinde olduğu söylenmektedir. Hatırlatmak isterim ki o çekmece personelin değil belediyenin yani kurumundur. O ürünlerde çekilişte sahiplenmiş, fakat orada olmadıkları için kalmış sonradan gelirler diye emanete alınmıştır. Burada mesele fatura değil, şehrimizin tarihinde görmediği bir çöp yığınlarının ulusal televizyonlara yansıması acizliğin ve beceriksizliğin sonucunu gündemi şaşırtmak ve gölgesinde bırakmak için yapılan açıklamadır. Mesele üzüm yemek değil Bağcıyı dövmektir yapılan siyasetin gereği bu olmamalıdır. Bu açıklamada gecikmemiş geciktirilmiştir. Kaostan beslenmek isteyenlerin değirmenine su taşımamak içindir. Tüm Bartın Halkına Saygılarımla.” dedi.


 

Bakmadan Geçme