Hocalarının sözü gerçek oldu

'Bu bilgiler hayatta ne işimize yarayacak demeyin'

Hocalarının sözü gerçek oldu

“Bu bilgiler hayatta ne işimize yarayacak demeyin”

ATV’de yayımlanan Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Kim Milyoner Olmak ister isimli yarışmanın son bölümünde Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunlarından Yusuf İpek yarışmacı olarak yer aldı. 500 bin lira ödüllü 11’inci soruya kadar gelmeyi başaran İpek, 300 bin liralık 10’uncu soruyu yanıtladıktan sonra üniversitedeki hocalarına da selam göndermeyi unutmadı.

“Fabl türünün ilk örneklerinden, aslen Hint kökenli olan ve Türkçede “Kelile ve Dimne” adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dinme sırasıyla hangi hayvanlardır” şeklindeki soruya düşünmeden “Çakal ve çakal” yanıtını vererek 300 bin liralık ödülü almaya hak kazanan İpek, “Buradan üniversitedeki hocalarıma çok selam gönderiyorum. Sedat (Balyemez) hocama, Ömer (Kemiksiz) hocama, Hasan (Basri Kansızoğlu) hocama, Arzu (Çevik) hocama. Dersteyken, “Bakın bu bilgiler hayatta ne işimize yarayacak demeyin. Bir gün milyoner yarışmasına katılırsınız, orada sorarlar” derlerdi. Öyle de bir soru geldi. Allah’ın işi. Hatta buraya katılmadan önce hocamı aradım. Yusuf ben ne dedim. Katılıyorsun. Gördün mü bak. İnanmıyordun.” şeklinde konuşarak anısını anlattı.  

İpek’in anısını tebessümle karşılayan İmirzalıoğlu da, “Bu selamla olmaz artık. Bir çikolata gönderirsin. Şu anda 300 bin liran var Yusuf.” şeklinde takıldı. 

500 bin liralık 11’inci soruyu da açtıran İpek, 300 bin liralık çeki alarak yarışmadan ayrıldı.

Hocalarının sözü gerçek oldu

Bakmadan Geçme