Hem eğlendiler hem öğrendiler

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen şenlikte seminerler, eğitimler ve atölye çalışmalarıyla dersliklerle sınırlı olmayan hayat boyu öğrenmenin önemi vurgulandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) tarafından öğrenme süreçlerinde toplumsal farkındalığı artırmanın hedeflendiği “2. Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmalarını BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ile BÜNSEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kaygın yaptı.

“Eğitim ve öğrenme süreçlerini daha erişilebilir ve etkileşimli hale getiriyoruz”

BARÜ’de hayat boyu öğrenme vizyonuyla birçok yenilikçi çalışma yürüttüklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik “Bilgiye erişimin her geçen gün kolaylaştığı bu çağda yeni beceriler edinmek, hayatın her alanında daha bilinçli ve etkili bir şekilde var olabilmek için sürekli olarak öğrenmeye ihtiyaç duyarız. Öğrenmenin, yaşam boyu devam eden bir süreç olduğu bilinciyle Bartın Üniversitesi olarak bizler de akademik başarılarımızı daha ileriye taşırken yürüttüğümüz eğitim programları ve topluma yönelik projelerle öğrencilerimizi her zaman destekliyoruz. Eğitim ve öğrenme süreçlerini daha eğlenceli, erişilebilir ve etkileşimli hale getiren bu etkinliğin de tüm katılımcılar için verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

“Öğrenme şenliğinde her yaştan katılımcı yeni beceriler ve önemli kazanımlar elde edecek”

Öğrenmenin her yaştan birey için sürekli bir gelişim süreci olduğunu belirten BÜNSEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kaygın ise “Yediden yetmişe herkesin her zaman ve her yerde öğrenebileceğini hatırlatmak hedefiyle düzenlediğimiz şenlikte kişisel, mesleki, sosyal ve kültürel alanda gelişimimize yönelik etkinliklerle öğrenirken eğleneceğiz. Çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarından alanında uzman katılımcıların vereceği eğitimler ve atölye çalışmalarıyla farkındalığımızı artıracağız. Kurulan stantlar, uygulamalı eğitimler ve farklı aktivitelerle her yaştan katılımcının yeni beceriler ve önemli kazanımlar elde ederek öğrenme süreçlerine katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Çeşitli seminerle toplumsal sorunlara değinildi

Açılış konuşmalarının ardından geçilen programda BARÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Sinem Tarhan “Sınav Kaygısı” başlıklı sunumunda sınav süreçlerinde yaşanan korku ve kaygı durumunda yapılması gerekenleri örneklerle aktardı. Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay Ulus ise “Akran Zorbalığı” konusunda bilgilendirmelerde bulunarak maruz kalınması durumunda çözüm yollarını anlattı.

Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Tunay Karakök “Belge ve Fotoğraflarla Bartın Tarihi” başlığında görseller üzerinden şehrin tarihine mercek tutarak sosyal hayatı hakkında bilgiler verdi.

Öğleden sonraki oturumlarda ise Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden gelen yetkililer “Afet Farkındalık Eğitimi”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”, “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” ve “Siber Suçlarla Mücadele ve Siber Güvenlik” başlıklarında katılımcılara eğitim vererek bilgilendirmelerde bulundu. 

Atölyeler, dinletiler, performans gösterileri…

Program kapsamında Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu'nun kil, büst atölyesi ve Arş. Gör. Ömür Göktepeliler’in aksiyon sanatı performansı da renkli anlara sahne oldu. Ayrıca gerçekleştirilen piyano dinletisi ile katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

Eğitimin her aşamasında bulunan öğrencilerin ilgiyle takip ettiği şenlikte, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile öğrenci kulüpleri de kurdukları stantlarla yürüttükleri çalışmaları aktardı.
Hem eğlendiler hem öğrendilerHem eğlendiler hem öğrendiler

Bakmadan Geçme