Helikopterle kurtarma operasyonunda nefesler tutuldu

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığının Amasra'da helikopter eşliğinde gerçekleştirdiği bot gösterisi izleyicilerin nefesini kesti. 

Vatandaşların Türk bayraklarıyla Amasra Yolcu İskelesi ve Yat Limanı üzerinden izlediği gösteriyi Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Uğur Karakaya ve il protokolü de takip etti. 

Görsel şölen nefes kesti

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan gösteri ise hem bir görsel şölendi hem de nefesleri kesti. Gösteriyi izleyenler kara ve hava kuvvetleri dahil Türk ordusunun deniz kuvvetleriyle bir kez daha gururlanırken helikopter eşliğinde Amasra sularında tören geçişi dahil çeşitliği düzenlerde yapılan bot gösterisi büyük beğeni topladı. 

Amasra Limanında sıcak dakikalar

Öte yandan gösterilerin devamında helikopterle denizde mahsur kalan bir kişinin kurtarılma sahnesinde adeta nefesler tutuldu. Helikopterden atlayan Sahil Güvenlik dalgıcı ilk önce büyük bir titizlikle denizdeki kişiye yaklaşırken helikopterden sarkıtılan kurtarma ipiyle de yine büyük bir profesyonellikle kurtarıldı. Kurtarma esnasında açılan Türk bayrağı gösteriyi izleyenlere büyük bir gurur yaşattı. Alkışlarla sona eren gösteri sonrası Bartın Üniversitesi kano takımı da il protokolünü ve vatandaşları Türk bayrağı açarak selamladı. Helikopterle kurtarma operasyonunda nefesler tutuldu

Bakmadan Geçme