'Hayatı değil sigarayı bırak'

'9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak için Bartın İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından sosyal alanlarda vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların sağlığının korunması noktasında etkinlikler devam ediyor. 

Müdürlük personeli “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” kapsamında tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak için vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı. 

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Dünyada büyük bir sorun olarak tanımlanan tütün kullanımına yönelik olarak ülkemizde de kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Bu çerçevede her yıl “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki kurum/kuruluşlara yönelik düzenlenen sigara bırakma kampanyasının yanı sıra, 09.02.2024 tarihinde, Müdürlüğümüz personelleri tarafından ilimizde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerinde, camilerde, kafeteryalarda ve vatandaşlarımıza ulaşabileceğimiz her alanda konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunularak, broşür dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Sigarayı bırakıp sağlıklı hayata adım atmak için; Sağlıklı Hayat Merkezlerinden(SHM), Aile Sağlığı Merkezlerinden(ASM), Hastanelerden ve Alo 171 Sigara Bırakma Danışma hattından ücretsiz hizmet alabilirsiniz.” 


 

Bakmadan Geçme