Hamsi cep yakıyor

Bartın kent merkezindeki balıkçı tezgâhlarında en çok tercih edilen hamsi balığının kilosu 100 ila 80 lira arasında satışa sunuluyor.

Hamsinin kilogram fiyatını gören vatandaşlar fiyatı 40 liradan satışa sunulan istavrit balığını satın alıyor. 

Bartın’da geçtiğimiz aylar yaşanan hamsi bolluğuyla birlikte hamsinin kilogram fiyatı 30 liraya kadar düşmüştü. Öte yandan uzun süredir yaşanan hamsi kıtlığıyla birlikte hamsinin kilogram fiyatı kent merkezindeki balıkçı tezgâhlarında rekora koşuyor. 

Kilogram fiyatı 100 ila 80 lira arasında satışa sunulan hamsinin fiyatına gören vatandaşlar ise alternatif olarak kilosu 40 liradan satılan istavrit balığını satın alıyor. 

Balıkçılar, hamsi balığının artık bollaşmayacağını ve kilogram fiyatlarının yüksek olacağını değerlendiriyor. 

Bartın kent merkezindeki güncel balık fiyatları ise şöyle; istavrit 40 TL, hamsi 100-80 TL, mezgit 70 TL. 
 

Yorumlar 1
Karabüklü 18 Ocak 2024 12:27

Bizim Karabükte hamsi fiyatı hiç düşmediki. Kilosu 100 tl nin altına inmediki. Bartında 30 tl ye düştüğünde bile 100 tl idi. Nasıl bir şey anlamıyorum. Bu Karabüklü balıkçıların. Açgözlülüğümü acaba. Hiç insaf yok bu insanlarda. Bizlerin ucuz balık yeme hakkımız yokmu? Bunu detleyecek bir kurum yokmu? Herkes koltuğuna oturuyor oh. Piyasayı bu kadar sahipsiz bırakmayın. Bizlerin ve çocukların balık yeme hakkını elimizden alıyorsunuz. Yazık hemde çok yazık. Karabüklü baıkçılar kadar açgözlü insanlar görmedim.

Bakmadan Geçme