Haksız fiyat artışıyla mücadele devam ediyor

Bartın İl Ticaret Müdürlüğünün Bartın kent merkezi, ilçe ve beldelerdeki fiyat etiketi denetimleri devam ediyor. 

Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak itibariyle başlayan denetimler Bartın Ticaret Müdürlüğü koordinesinde aralıksız sürüyor. 

Bu kapsamda Bartın kent merkezi, ilçe ve beldelerde ticari faaliyetlerini sürdüren işyerleri denetleniyor. 

Rutin kontrollerin yanı sıra 2024-2045 eğitim öğretim sezonu öncesinde ise kırtasiye malzemesi ve okul üniforması satan işyerlerinde deneyimler sıklaştırıldı. 

Ticaret Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Tüketicilerden aldığımız şikâyetler ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda il merkezinde ve ilçelerde HFA ve Fiyat Etiketi denetimlerimizi yaptık. Okulların açılmasının yaklaşmasıyla özellikle kırtasiye ürünleri ve okul üniforması satan işletmelere yönelik denetimlerle beraber hem tüketici şikâyetleri hem de rutin denetimlerimizi gerçekleştirdik. Haksız fiyat uygulamalarının önüne geçmek amacıyla kontroller yaptık. Ürünlere yönelik fiyat istikrarını inceledik. Ürün gruplarına ait alış ve satış tutarlarını karşılaştırdık. Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında mağazalarda etiket kontrolü yaptık. Daha sonrasında ise ürün gruplarını kasadan geçirerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunlukları inceledik. Mevzuata aykırılık tespit ettiğimiz firmalarda aykırılığı tutanağa bağlayarak idari işlem tesis ettik.”
 

Bakmadan Geçme