'Hakkımızı helal etmiyoruz'

Bartın Özel halk otobüslerinde ücretsiz yolcu taşımacılığı devam edecek mi?

'Hakkımızı helal etmiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Özel halk otobüslerinde ücretsiz yolcu taşımacılığı devam edecek mi?

Başkan Zekai Özdemir açıkladı. 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişileri ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edeceklerini açıklamıştı.

Bunun üzerine ziyaret ettiğimiz Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Zekai Özdemir konuyu ayrıntılı olarak ele aldıklarını ve durumu Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'na ilettiklerini belirterek Bartın Belediye meclisinden çıkacak karar ile belediyeden destek alacaklarını ve ücretsiz taşıma konusunda şimdilik bir problemin bulunmadığını ve destekleri için Bartın Belediye Meclisine ve Başkan Fırıncıoğlu'na teşekkür ediyorum' dedi.

Başkan Zekai Özdemir konuşmasının devamında 65 yaş üzeri ve %40 ve üzeri raporu olanlardan özellikle bir istekte bulunarak 'gelir durumu iyi olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile %40 ve üzeri raporu olanların Halk otobüslerine ücret vermelerini istedi. 

Hakkımı helal etmiyorum. 

Başkan Özdemir '65 yaş ve üstü bazı vatandaşlar günde 10 kez otobüse ücretsiz biniyor. Ben 7 yaşındaki ilkokul 1. Sınıf öğrencisinden para alıp, hem maaşı, hem arabası, hem evleri hemde kira geliri olan vatandaştan para alamıyorsam ve o vatandaş bizim otobüslerimize hergün ücretsiz olarak biniyorsa 'Hakkımı helal etmiyorum'. 

Aynı şekilde '%40 ve üzeri raporu olup, herhangi bir uzuv kaybı olmayan, geliri çok iyi durumda olan hem Özel hem kamu çalışanı olupta hergün Halk otobüslerini kullanıp ücret vermeyenlere de hakkımı helal etmiyorum. %40 ve üzeri raporu olup ücretsiz olarak bizim otobüslerimize binen her bir vatandaşın uzuv kaybı yada gelir durumuna göre işlem yapılmasını istiyorum. Asgari ücretle çalışan bir vatandaş yada herhangi bir öğrenci hergün parasını veriyor ama, yatları, katları, Kira geliri ve yüksek maaşı olan herhangi bir engelli vatandaş bize hiç para vermiyor. Bu ücretsiz kartlar gelir durumuna göre verilmeli. Bu şekilde kim hakkımıza giriyorsa hakkımızı helal etmiyoruz' dedi.

Yorumlar 3
Yabanci 17 Ekim 2023 01:30

Aynen katılıyorum

Yılmaz Arslan 16 Ekim 2023 23:45

Son derece haklı bu değerlendirme kişilerin gelir durumuna göre yapılmalı yoksa vebali ağır olur.

Tan 16 Ekim 2023 23:16

O hatları alırken bunlarin tümü ihale şartnamesinde yazıyor,kabul etmişin, niye bu isyan,

Bakmadan Geçme