• Haberler
  • Bartın
  • Gürgenpınarı'nda geniş katılımlı Aşure Programı

Gürgenpınarı'nda geniş katılımlı Aşure Programı

Bartın Gürgenpınarı Camii organizasyonunda düzenlenen Aşure Programı geniş katılımla gerçekleşti.

Muharrem ayı ve Aşure Günü münasebetiyle Gürgenpınarı Köyü Camii İmam Hatibi Necmi Altunbaş'ın önderliğinde Gürgenpınarı Köy Meydanında düzenlenen program Zonguldak-Çaycuma İlçesi Din Görevlisi Ahmet Aydın'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından açılış konuşması yapıldı.

“Geleneği Olmayanın Geleceği Olmaz.”

Konuşmasına katılımcıların Muharrem ayını ve yeni yılını tebrik ederek başlayan Ömer Keskin:  “Bizim değerlerimizin bir kısmı, belki bir çoğunluğu gelenekler, örf ve adetler üzerinde gelecek nesillere aktarılıyor. Aşure etkinliği de onlardan bir tanesi. Şunun altını çizelim. Aşure ibadet değildir. Güzel bir gelenektir, örftür. Biz de bunu devam ettiriyoruz. Çünkü, geleneği olmayanın geleceği olmaz.” dedi.
“Bu gemiden inenler, Nuh (as)’ın gemisine binmeyenler gibi helak olurlar”
Muharrem ayında Hz. Âdem (as)’ın tövbesinden Hz. Yusuf (as)’ın kuyudan kurtulmasına kadar birçok olayın gerçekleştiğini ifade eden Keskin: “Muharrem ayında birçok peygamberin hayatında gerçekleşen birçok olaylar vardır. Allah Resulü (sav) bir şeyin altını çizmiştir. Bugün Nuh (as) ve ona inananların kurtuluş günü. Buradan çıkarılacak ders vardır. Bizler bir gemideyiz, Hz. Muhammed (sav)’in gemisindeyiz. Bu gemiden inenler, Nuh (as)’ın gemisine binmeyenler gibi helak olurlar.” şeklinde konuştu

Gürgenpınarı'nda geniş katılımlı Aşure Programı

“Zulmü unutursanız o zulüm tekrarlanır”

Aşurenin tatlı tarafının olduğu gibi hüzünlü tarafının da olduğunun altını çizen Keskin: “Aşurenin tatlı tarafı olduğu gibi hüzünlü tarafı da var. Hüzünlü tarafı Hz. Hüseyin (ra)’nın Aşure gününde şehit edilmesidir. O gündür bu gündür aramızda Hüseyinler var, Hasanlar var. Ama aramızda Yezid isminde kimse yok. Çünkü biz Hüseyin’den yanayız, biz mazlumdan yanayız, biz haklıdan yanayız. Zulmü unutursanız o zulüm tekrarlanır.” diye konuştu.

Müftü Keskin konuşmasının sonunda programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah Uzel’in yaptığı duadan sonra Hiranur İlahi Grubu eşliğinde Zonguldak-Çaycuma İlçesi Din Görevlisi Ahmet Aydın'ın musiki dinletisi ile program sona erdi.

Programa din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katılım sağladı.

Gürgenpınarı'nda geniş katılımlı Aşure Programı

Bakmadan Geçme