Günün flaş haberi

İttifak listesi büyük merak uyandırıyor

Günün flaş haberi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimler için geri sayım başlarken partiler arası ittifak söylemleri gün geçtikçe kuvvetleniyor.

AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakının 31 Mart yerel seçimlerinde de işbirliği içinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılacak olası bir ittifakın hangi şehirlerde ve hangi adaylar için geçerli olacağı ise merak konusu oluyor.

Günün flaş haberi…

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu Cumhur İttifakı haberi ile tüm dikkatleri topladı.
Güneysu haberinde Cumhur İttifakının, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler için heyetler arası görüşmeleri büyük ölçüde tamamladığına değindi.

Haberde şu ifadelere yer verildi; 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin buluşmalarıyla heyetlerin çalışmalarına son şeklini verecekleri belirtiliyor. İttifak kapsamında oluşturulan stratejinin, CHP'nin potansiyel olarak kazanabileceği iller, ilçeler ve beldelere odaklandığı göze çarpıyor.

AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adaylarla seçime girecek. Bu büyükşehirlerden Adana, Mersin ve Manisa'da 2019'daki gibi MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayının destekleneceği, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti 'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor.

27 yerde ortak aday

Görüşmelerde deprem bölgelerinin yönetimi konusu, deprem sonrası kalkınmayı hızlandırmak amacıyla AK Parti 'nin önerisi doğrultusunda ele alınıyor. 

Ancak bu illerden Osmaniye ve Adana'nın MHP'ye bırakılacağı belirtiliyor. AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği dile getiriliyor. Bu illerde, Osmaniye dışında Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği belirtiliyor.”
 

Bakmadan Geçme