Gözünü Paris Olimpiyatları'na dikti

Bartın'da 2016 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda şampiyonalara hazırlanan sporcular kente yüzme de tarihinin ilk Türkiye şampiyonluğunu kazandırdı. Sporculardan Korcan Bulut Özdemir, 2024 Paris Olimpiyatlarında paralimpik dalında Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Gözünü Paris Olimpiyatları'na dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömertepesi Mevkiinde 2013 yılında 5 milyon TL bedelle temelleri atılan ve 2016 yılında yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda 7 yıllık süreçte 14 bin kişi yüzme eğitimi alırken, başarılı sporcular da kendisini göstermeye başladı.

6’sı antrenör ve 3’ü cankurtaran olmak üzere 17 personelin görev yaptığı havuzda özel sporcular kategorisinde yarışmalara katılan 15 yaşındaki Korcan Bulut Özdemir, Bartın tarihinde bir ilki başararak Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

6 yaşında yakalandığı epilepsi hastalığının ardından 5 yıl tedavi gören ve bu süreçte disleksi olduğu da belirlenen Özdemir, tedavisinin tamamlanmasının ardından kendileri de yüzme antrenörü olan annesinin de telkinleri ile yüzme antrenmanlarına başladı.

Yaklaşık 3 yıllık çalışmanın ardından şampiyonalara katılmaya başlayan Özdemir, 3 yıllık süreçte bölge ve ülke geneli yarışmalarda 150’yi aşkın madalya ile döndü. Başarılı sporcu, 8 ay önce de Antalya’da yapılan Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Türkiye Şampiyonasında 7 adet Türkiye 1’inciliği, 2 adet de Türkiye 2’nciliği kazanarak milli takım gelişim kampına katılmaya hak kazandı.

Aradan geçen süreçte havuzdaki antrenmanlarını aralıksız sürdüren Özdemir, ilk hedef olarak milli takımı, ardından da 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan olimpiyatlarda Türkiye’ye yüzme de ilk altın madalyayı kazandırmayı hedef olarak koydu.

Özdemir, Türkiye’yi Paris Olimpiyatlarında temsil etmeye hazırlandığını söyledi. Antrenmanlarını düzenli şekilde yaptığını dile getiren Özdemir, “İnşallah bu süreçte 2024 Paris paralimpik barajını geçerek özel sporcularda ilk madalyayı alarak ilimizi ve ülkemizi temsil etmek istiyorum” dedi. Özdemir’in annesi ve aynı zamanda antrenörü Tuğçe Kaplandeniz de, oğlunun küçükken geçirdiği epilepsi hastalığının tedavisinin 5 yıl sürdüğünü ve yüzme sporu sayesinde de rahatsızlığının gerilediğini belirtti.

Oğlunun spor yaşamı sayesinde şu an iyi durumda olduğunu dile getiren Kaplandeniz, “Çeşitli hastalıkları da vardı. Yüzme sporu sayesinde hepsini atlatmış vaziyetteyiz. Yüzmede çok güzel bir ivme yakaladı. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. İlimize de ilk Türkiye şampiyonluğunu getirdi. Şu an hedefimiz ilk önce milli takıma girmek, sonrasında da Avrupa ve Dünya’da madalya kazanmak. İnşallah da paralimpikte de ilk madalyayı getirmesini bekliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyoruz.” diye konuştu.

Oğlunun başarısının diğer engelli bireyleri de cesaretlendirdiğini kaydeden Kaplandeniz, sporcu sayısının da hızla arttığını sözlerine ekledi.

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş da, huzme havuzunda profesyonel alanda üst düzey sporcular yetiştirip, Bartın’ı ulusal ve uluslar arası şampiyonlarda başarı ile temsil edilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirerek, “Bunun da meyvelerini almaya başladık. Daha güzel başarıları da yakalayacağımıza canı gönülden inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme