Gölge bir yer arıyorlar

Bartın'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken, sıcak hava insanlar kadar sokak hayvanlarını da bunalttı.

Bartın’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Özellikle güneş ışınlarının dik düştüğü 11.00-16.00 saatleri arasında sıcak hava yoğunlaşırken, hem vatandaşlar hem de sokak hayvanları zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı bu dönemde sokak hayvanları su ve yemek sıkıntısı çekiyor. 

Sıcaktan bunalan hayvanlar süs havuzları ve gölgelik alanlarda serinliyor. 

Özellikle sıcaklıkların arttığı günlerde bazı duyarlı vatandaşlar tarafından sokak hayvanları için kapı önlerine, sokaklara ve parklara su ve mama kapları konulduğu görüldü.

Kapısının önüne her gün bir kap ile su ve mama koyduğunu söyleyen duyarlı bir vatandaş, insanları bunaltan sıcak havanın hayvanları daha çok etkilediğini ve herkesin kapısının önüne ve park gibi toplu olarak kullanılan alanlara bir kap su ve mama koyması gerektiğini kaydetti. 

Hayvanlarda sıcak çarpması nedir?

Sıcak çarpması, hayvanların vücut ısısının normalinin üstüne çıkarak ciddi sağlık sorunlarına yol açması durumudur. Köpekler ter bezleri çok sınırlı olduğundan, vücut ısılarını düzenlemek için öncelikle nefes alıp verme yoluyla serinlerler. Ancak bu yöntem, aşırı sıcaklarda yetersiz kalabilir.

Hayvanlarda sıcak çarpmasının belirtileri

Aşırı nefes alma ve hızlı nefes, aşırı salya üretimi, aşırı salya üretimi, yorgunluk ve bitkinlik, titreme ve kasılmalar, denge kaybı, sersemlik, kusma ve ishal, çökme veya bilinç kaybı.
 

Bakmadan Geçme