Girişimciler öğrencilerle deneyimlerini paylaştı
Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi işbirliğinde 'İnovasyon, Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri' programı düzenlendi
Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi işbirliğinde ‘İnovasyon, Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri’ programı düzenlendi.
Bartın Üniversitesinde gerçekleşen programa Bartın Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, KOSGEB Proje Yönetim Dairesi Başkanı Dr. Faruk Kahvecioğlu, KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu katılım sağladı.
Genç ve dinamik bir nüfusumuz var
Programın açılış konuşması gerçekleştiren KOSGEB Proje Yönetim Dairesi Başkanı Dr. Faruk Kahvecioğlu, “KOBİ’ler tüm ülkelerde olduğu gibi ekonominin bel kemiğidir. Türkiye’de işletmelerin yüzde 99’u KOBİ’lerden oluşmakta. İstihdamın yüzde 70’i, ihracatın yüzde 35’i KOBİ’ler tarafından yapılmakta. Dolayısıyla KOBİ’lerin desteklenmesi demek ülkenin ekonomik büyümesi ve kalkınmasında çok önemli bir ekonomik politika aracı olarak karşımıza çıkmakta. Dolayısıyla KOSGEB bu noktada çok önemli bir görev ifa etmektedir. Girişimci denildiğinde akla KOSGEB gelmekte. Dolayısıyla KOSGEB’in destekleri girişimci ekosistemi açısından çok büyük önem arz etmekte. Sadece girişimcilikte değil son dönemde biz özellikle uluslararası arenada gelişmeleride takip ederek 4 başlıkta desteklerimizi yoğunlaştırdık. Bunlardan birisi girişimcilik. Bu sene yaklaşık 1000’i aşan girişimciye destek sağladık 2 milyon TL’ye kadar. Türkiye çapında yarışmalar düzenlendik ve gerçekten kaliteli bir eleme süreci sonrasında güzel fikirler destekleme kararı aldık. Özellikle genç girişimcilerdeki cesareti, girişimci ruhunu görmek beni çok heyecanlandırdı. Çok genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bu genç nüfustan maksimum faydalanmamız gerekiyor.” Diye konuştu.
Gençlere ilham olacak etkinliklerle onları destekliyoruz
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ise, “Hepimizin malumu olduğu üzere günümüzün yenilikçi teknolojiyle dünyanın en önemli kavram ve konularından biri girişimciliktir. Girişimcilik, iş fikrinin gerçeğe dönüşmesinin en temel süreci olarak bilinmektedir. İnovasyon ise bu süreç içerisinde yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi ve uygulanmasıdır. Günümüzde her iki kavram da ülkelerin kalkınması noktasında ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve rekabet gücünün arttırılması için kritik öneme sahiptir. Küresel anlamda yönetim ve ekonomik sistemde büyük değişiklikler yaşanmakta. Bu dönüşüm hemen hemen her alanı etkilemeye devam etmektedir. İşte bu noktada değişime ayak uyduranlar, risk alanlar, doğru ve sürdürülebilir stratejiler geliştirmek için çalışanlar bir adım öne çıkmaktadırlar. Girişimcilik ve inovasyon ruhu, teknolojik gelişmeleri kullanarak çözümler sunmak ve ekonomik büyümeye değer katmak için önemli fırsatları beraberinde getirmektedir. Ancak gelinen noktada sadece bireysel çabalar yeterli olmamaktadır. Toplumda girişimcilik ruhunun yaygınlaştırılması için topyekün çabaya ihtiyaç vardır. Biz de Bartın Üniversitesi olarak güçlü akademik insan kaynağımızla verdiğimiz eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin kariyer ve gelecek planlarını şekillendirerek, bugünkü gibi gençlere ilham olacak etkinliklerle onları destekliyoruz. Ayrıca ekonomik büyümenin en önemli bileşeni olan girişimciliğin bir ders olarak vermenin ötesinde eğitim sürecimizin tamamına yaymaya gayret ediyoruz.“ dedi.
Daha sonra KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu tarafından girişimcilik ve girişimcilik süreçleri ile girişimcilikte başarıyı getiren faktörlere ilişkin sunum gerçekleştirildi.
Program genç girişimcilerin salonu dolduran öğrencilere deneyimlerini paylaşmalarının ardından sona erdi.