Gezici Seyir Radar Geliyor

Bu yolları kullananlar dikkat. Hız limitlerini uymazsanız her an radar cezası gelebilir

Bu yolları kullananlar dikkat. 

Gezici seyir radar uygulaması başlıyor. 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü kazaları en aza indirmek, can ve mal güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarmak amacıyla gezici seyir radar uygulamasına başlıyor. 

Özellikle yaya kazalarını en aza indirmek için Bartın girişleri olan Potbaşı mevkiinden Çaydüzü Mahallesi ve Vural Ak kavşağına kadar olan bölüm ile, Çatmaca ışıklı kavşaktan terminal arasında kalan bölümde gidişli gelişli Gezici Seyir radar uygulamasının başlanacağı öğrenildi. 

Gezici seyir radarın bu güzergahlarda sivil polis aracı ile 7/24 esasına göre denetimde olacağı, hız limitlerini ihlal edenlere cezai işlem uygulanacağı öğrenildi. 

Radar ile ilgili merak edilenler? 

Radar gece çalışır mı?

Evet, radarlar gece ve gündüz fark etmeksizin sürekli çalışır. Radara yakalanmamak için gece yola çıkmak, artık işe yaramamaktadır çünkü emniyet birimleri, 7/24 kamu görevi yaptığı için, radar uyarısı olan her yolda geceleri radar uygulaması yapma hakkına sahiptir.

Akşam radar olur mu, evet gece vaktine kalmadan akşamları da radar çalışmaktadır. Trafik cezasına maruz kalmamak, sevdiklerinizin ve trafikteki diğer yolcuların ve sürücülerin hayatını tehlikeye atmamak için, ülkemiz yollarında belirlenen hız sınırlarına uymanızı tavsiye ediyoruz.

Gece Radar Kaç Metreden Yakalar?

Radar gece çeker mi, evet hem de en az gündüz çektiği kadar net görüntü çekebilmektedir. Radarın hız ölçme sistemi görüntü ile değil, ses dalgaları ile çalıştığından, gece veya gündüz çalışma şekli arasında fark yoktur. Trafik polisi radarı, ekipteki cihazın eskiliğine / yeniliğine ve kullanılan teknolojiye göre 50 metre ile 3000 metre (3 kilometre) arasında tespit yapabilir.

Bu nedenle, radar kaç metreden görür ceza ödeyerek öğrenmektense, en iyisi radar uyarı levhasını gördüğünüz anda hızınızı, sürüş yaptığınız karayolunun izin verilen maksimum hızına düşürmenizdir. Çünkü radarlar affetmez, anında cezayı yazar. Aslında, radarlar olsa da, olmasa da karayollarında sürüş hız limitlerine uymanız, sizin, sevdiklerinizin ve başka insanların hayatlarını korumanın en doğru yoludur.

Gezici seyir radar nedir?

Gezici radar, belirli bir sabit konuma bağlı olmadan hareket edebilen ve genellikle taşıtların hızlarını ölçmek için kullanılan bir radar türüdür. Bu radara sahip araçlar, trafik denetimlerinde ve hız ihlallerini tespit etmek amacıyla sıkça kullanılır.

Gezici radar sistemleri, genellikle polis veya diğer trafik denetim organlarının araçlarına monte edilir. Bu araçlar, yolda belirli bir noktada durarak veya hareket halindeyken taşıtların hızını ölçebilir. Ölçülen hızın bölgedeki hız sınırını aştığını tespit ederlerse, ilgili taşıt sürücüsüne ceza uygulanabilir.

Radara Yakalanmamak İçin Ne Yapmak Lazım?

Modern radarlar, aynı anda iki aracın birden hızını ölçüp plakasını kaydedebiliyor. Bu nedenle öndeki aracın arkasına saklanmak veya plaka gözükmeyecek şekilde yanından geçeyim demek işe yaramıyor. Radarı taşıyan aracın menziline girdiğinizde eğer hız sınırını aştıysanız, mutlaka kayda giriyorsunuz.

Radara yakalanmamanın tek yolu, uyarı levhasını gördükten sonra hızınızı sınırlar dahilinde tutmak, yani seyir güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde azaltmaktır. Bunun dışında, radardan kaçmak için uygulanan cama CD asmak veya motor kaputuna alüminyum folyo yapıştırmak gibi yöntemler hiçbir işe yaramayan şehir efsaneleridir.

Radar Aracı Arkadan Çeker Mi?

Radarı taşıyan ekip aracında bulunan cihaz, sadece baktığı yöndeki araçları çeker. Radarı işleten polisler, radarın algılayamadığı veya kaçırdığı araçları, ileride bekleyen diğer ekip aracına bildirerek durdurulmasını sağlayabilir.

Radar Plaka Okur Mu?

Radarlar, Plaka Tanıma Sistemi ile entegre olarak çalıştığı için, hız sınırını aştığınızı tespit ettiği anda plakanızı da okuyarak sisteme girişini yapar. Bundan korunmak için plakanızı kapatmanız veya boyayarak değiştirmeniz durumunda da zaten polis ekipleri sizi güvenlik nedeniyle çevirecek ve ceza kesecektir. Yasalarımıza göre, plaka üzerinde değişiklik yapmak suçtur.

Radar Uyarısından Sonra Kaç Km?

Radar uyarı levhaları, genellikle uygulama aracından 500 metre geriye yerleştirilir ve bu da size hızınızı kurallar dahilinde yavaşlatmanız için gereken mesafeyi tanır.

Yağmurlu Havada Radar Çeker Mi?

Yağmur, kar ve sis gibi hava olayları, radarın çalışmasını olumsuz etkileyebilir ve ölçüm yapma yeteneğini köreltebilir. Bu nedenle bu gibi havalarda daha çok EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kullanılmaktadır.

Radar Hangi Saatlerde Olur?

Radarın belirli bir saati yoktur. Geçtiğimiz senelere kadar, radarlar %95 oranında gündüz, %5 oranında ise gece kullanılıyordu. Ancak daha sonra sürücülerin kurallara uymasını daha etkin denetlemek amacıyla, radarla denetim uygulaması 7 / 24 ve belirsiz saatlerde uygulanmaya başlandı.

Radar cezası Kaç Güne Gelir?

Radar cezası, postanelerdeki yoğunluğa göre 1 hafta ile 1 ay (10 – 30 gün) arasında bir sürede ikamet adresinize ulaşır.

Telefonla Konuşurken Radar Ceza Yazar Mı?

Modern radar cihazları, telefonla konuşurken veya kemer takmadığınız durumlarda da, hız sınırını aşmamız olsanız bile tespit ederek ceza yazılmasını sağlıyor.

Otobanda Radar Olur Mu?

Radar kaç metreden çeker sorusundan sonra en merak edilen konulardan biri de otobanda geceleri radar olup olmadığıdır. Radarlar, 24 saat boyunca çalışabilir ve bunu önceden öğrenmenin maalesef bir yolu yoktur.

Gezici Seyir Radar GeliyorGezici Seyir Radar Geliyor

Yorumlar 1
Haydar 08 Aralık 2024 13:01

Allah razı olsun biliriz çok düşünürler halki

Bakmadan Geçme