Genç girişimciler sözleşmelerini imzaladı

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2024 yılı Genç Girişimci Kurulum Hibesi Sözleşmeleri imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında mantar yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık faaliyetleri ile ilgili 2023 yılında eğitim alan 6 genç girişimcinin alanlarında yapılacak yatırımları için Hibe Sözleşmeleri imzalandı. 

Tarım ve Orman Bartın İl Müdürü Yasin Önder ile genç çiftçilerden mantar yetiştiriciliği konusunda Emine Soyalı ve Derya Gegen, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda Sedef Yıldız ve Mert Aybars Kozlu, arıcılık faaliyetlerinde Esra Lermi Sabancı ve Selim Asar ile imzalanan hibe sözleşmeleri ile yatırımlara başlanacak.

Genç girişimciler, KDAKP ile desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilecekler. Hibe destek konuları, babadan oğula geçen meslek konuları olması nedeniyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliği sağlanacak.

KDAKP kapsamında 2023 yılı içerisinde; finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimler ile ilgili eğitimlere katılarak başarılı olan gençler destekleniyor. 18-40 yaş arasında olan, proje bölgesi köylerde ikamet eden 6 genç girişimciye yüzde 70 hibe desteği ile toplamda 2 milyon 772 bin TL hibe desteği sağlanacak.
 

Bakmadan Geçme