Genç çiftçilere 462 bin liralık hibe desteği

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2024 yılı çalışmaları planlanmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2024 yılının hazırlıkları başladı. 

İlk olarak projenin önemli ayaklarından olan Çok Paydaşlı Platform (ÇPP) toplantısı gerçekleştirildi.  Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Oktay Acıbal, Platform üyeleri ve İl Müdürlüğü proje ekibi ile yapılan toplantıda projenin 2023 Yıllık Çalışma Plan ve Bütçesi kapsamında yatırım ve hibeler değerlendirildi. 

Öte yandan 2024 yılında yapılacak olan Kamu Altyapı yatırımları, Bireysel Hibeler ve Demonstrasyon çalışmaları ele alındı.

Açılışını Müdür Önder’in yaptığı, projenin Genç Girişimci faaliyeti kapsamında 2024 yılında desteklenecek genç girişimcilerin eğitimleri gerçekleştirildi. 

Finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitim alan gençler 2024 yılında Çilek Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Arıcılık Faaliyetleri ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konularında  desteklenecek. 18-40 yaş arasında olan, proje bölgesi köylerde ikamet eden ve genç girişimcilere bu paketten yüzde 70 hibe desteği ile toplamda 462 bin TL'ye kadar hibe desteği alabilecek.

Bakmadan Geçme