Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni yapıldı

Makam arabası bu kez sünnet konvoyu aracı oldu..

Bartın Belediyesi 134 çocuğun sünnet olduğu “Toplu Sünnet Şöleni” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği eğlence dolu programla çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. 

Bu yıl 31’incisi düzenlenen şölende Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, makam aracını sünnet olan çocuklara tahsis ederken konvoya kendi aracıyla katıldı.

Her yıl geleneksel olarak toplu sünnet şöleni düzenleyen Bartın Belediyesi, bu yıl da 134 çocuğu sünnet ettirdi. 
Bu yıl 31’incisi düzenlenen şölen programı kapsamında ilk olarak Bartın Belediyesi’nin önünden başlayarak araç konvoyu ile çocuklara şehir turu yaptırıldı. Konvoyda belediye makam aracını sünnet olan çocuklara tahsis eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, konvoya kendi aracıyla katıldı. 

Gün boyunca eğlendiler

Tur kapsamında Hz. Ebu Derda Türbesi de ziyaret edildi. Türbede Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından dualar edildi. 
Şehir konvoyu ve türbe ziyaretinden sonra sünnet yapılan çocukların aile ve yakınlarının katılımı ile sünnet şöleni organize edildi. 
Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen şenlikte çocuklar, palyaçolar ile gün boyu eğlenirken, Bartın Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Bartın Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen şölene Vali Vekili Uğur Karakaya, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, muhtarlar ve sünnet olan çocukların aileleri katıldı.

“Çocukların ve ailelerinin mutluluklarını paylaştık”

Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şöleni etkinliğimizi bu yıl da devam ettirdik. Belediye olarak sünnetlerini sağlıklı koşullarda uzman hekimlerce yaptırdığımız 100’ün üzerinde çocuğumuzu konvoylarla Hz. Ebu Derda Türbesine götürüp orada hep birlikte dua ettik. Buradan da Sosyal Tesislere gelerek, düzenlediğimiz düğünle çocukların ve ailelerinin mutluluklarını paylaştık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Genç kardeşlerimize bir ömür sağlık mutluluk ve başarı diliyorum. Allah bahtlarını açık etsin. 41 kere Maşallah” dedi.
 

Bakmadan Geçme