Fiyatı uygun bulan da var düşmesini bekleyen de

Bazı şehirlerde 80-100 TL'den satışa sunulurken Bartın'da ise 50 TL

Bartın’da hamsinin kilosu 50 TL’den satışa sunuluyor

Denizlerde av yasağı süresinin sona ermesiyle birlikte balıkçılar ağlarını Karadeniz açıklarına atarak avlanmaya başladı.

Palamutun ender rastlandığı Karadeniz’de hamside henüz yüz güldürmedi.

Karadeniz hamsisinin fiyatı bazı şehirlerde 80-100 TL bandında satışa sunulurken Bartın’da ise 50 TL’ye satışa sunuluyor.

Memnun olan da var fiyatın düşmesini bekleyen de 

Hamsinin 50 TL’den satışa sunulmasının gayet normal olduğunu savunan vatandaşlar gibi fiyatların daha da düşmesini bekleyen vatandaşlarda yer alıyor.

Hasan Altılı kırmızı et fiyatlarıyla kıyaslandığında hamsinin 50 TL’ye satılmasının gayet uygun olduğunu söylerken, “Elbette fiyatlar daha da aşağıya düşsün isteriz ancak 50 TL’de günlük taze hamsi için ideal bir fiyat. En az iki kilo alıyoruz. Haftada bir iki günde olsa soframızı balıkla donatıyoruz.” Dedi.

Şennur Seher ise denizlerdeki av durumuna göre balık fiyatlarının daha da düşebileceğini ifade edip, “Evet 50 TL bugünün şartlarına göre çok sayılmayabilir. Lakin kalabalık aileler için fiyatın biraz daha düşmesi bizim için iyi olacak. İnşallah balıkçıların av sezonu bereketli olur, bizde daha uygun fiyata balığa kavuşuruz.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme