Fiyat etiketi semineri düzenlendi

Bartın TSO' da 'Fiyat Etiketi Yönetmeliği' kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.

TSO hizmet binasında gerçekleşen seminere Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Cem Yıldız, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keramettin Şenkal, Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Şimşek, Genel Sekreter Ahmet İncekara ile çok sayıda davetli katıldı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık’ın açılış konuşması ile başlayan bilgilendirme seminerinde ekonomik çıkarların önemi vurgulayan Balık “Üyelerimizin bu yönetmelik doğrultusunda hassas bir şekilde ilerleyeceğinden şüphemiz yoktur, lakin bilgi eksikliği veya yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için bu tür seminerler bizim için çok elzemdir. Bartın TSO olarak bu hassas yönetmelik kapsamında kimsenin cezai işleme maruz kalmaması için Bartın Ticaret İl Müdürlüğümüz ile çalışmalarımız gayretle devam etmektedir.” dedi. 

Seminer kapsamında Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ile Bartın Ticaret İl Müdürlüğü Şefi Ertunç Ülkü tarafından 19 Aralık 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ’de yayımlanan ve 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik” başlığı hakkında geniş bilgilendirmelere yer verildi. 

Düzenlemeyle tüketicilerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor. 

Yönetmeliğin tarife ve fiyat listesi başlıklı 8'inci maddesinde “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” İfadelerine yer verildi.

Katılımcıların soruları ile devam eden seminer, karşılıklı fikir ve izlenimleri aktarılması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme