Fırtına sonrası balık fiyatları yükseldi

Fırtına balık fiyatlarını da vurdu

Hafta sonu Karadeniz’de yaşanan fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamadı. Fırtına sonrası balık fiyatlarında da yükseliş yaşandı.

Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına birçok şehirde sahil kıyılarını vurdu. Balıkçı barınakları, limanlar, sahillerde yürüyüş yolları fırtına nedeniyle zarar gördü. Saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Karadeniz’de avlanan balıkçı tekneleri de liman ve barınaklara sığındı. 

Balıkçılar fırtınanın etkili olduğu 4 gün boyunca denize açılamayınca tezgahlardaki fiyatlarda artışa geçti.

Bartın’da geçtiğimiz haftalarda kilosu 25 liraya kadar düşen hamsi bugün bazı balıkçılarda 60 liradan satışa sunuldu.

Tezgahlarda balık çeşitliliğinin de azaldığı görülürken balıkçı esnafları önümüzdeki günlerde av miktarlarına oranla fiyatlarının yeniden düşüşe geçebileceğini ifade ettiler.

60 liradan hamsi alan vatandaşlarda sezon boyunca hamsiyi sofralarından eksik etmediklerini kaydederek, “Balık fiyatları kırmızı et fiyatlarına göre çok daha uygun. Hem lezzetli hem de ekonomik. Bizde mümkün olduğunca soframızda balık olmasına gayret gösteriyoruz. Tabi fiyatlar geçtiğimiz haftalara göre şu an için yüksek sayılabilir.  Fırtına ve olumsuz hava koşulları göz önüne alındığı zaman bu durum normal. Fiyatına göre aldığımız kilo miktarı da değişiyor. Bugün iki kilo alıp evimize gidiyoruz ama fiyatlar düştüğünde fazla fazla alıyoruz. İnşallah önümüzdeki gün ve haftalar balıkçılar için bereketli geçer. Bizde soframızdan hamsiyi eksik etmeyiz.” Şeklinde görüşlerini belirttiler.
 

Bakmadan Geçme