Eski tüfekler 3 dönem kuralına takılıyor

Kurucaşile, Kozcağız ve Abdipaşa'da 3 dönem kuralı yeni isimleri ön plana çıkaracak

AK Parti’nin 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde 3. Dönem kuralını uyguladığı şehirlerde taze kan sayılan yeni isimlerle ciddi bir başarı elde etti.

AK Parti kurmayları 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimde Türkiye genelindeki başarı çıtasını korumayı planlıyor.

Planlamalar kapsamında Ankara, İstanbul gibi metropol şehirleri yeniden kazanmak için çok güçlü isimlerle seçime girilmesi bekleniyor.

Diğer iller, ilçeler ve beldelerde ise 3 dönem kuralına takılan Belediye Başkanlarının da yeniden aday gösterilmeyeceğine, seçimlere bölgelerinde güçlü, saygın, çalışkan ve sevilen genç adaylarla girilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu durumda Bartın genelinde AK Parti’yi temsil eden 3 belediye başkanının koltuklarına veda edecekleri öngörülüyor.

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez gibi eski tüfek olarak tabir edilen başarılı siyasetçilerin yerine aday gösterilecek isimlerin nasıl belirleneceği de merak konusu.

Öte yandan Kurucaşile, Kozcağız ve Adbipaşa’da mevcut başkanların 3 dönem kuralına takılma ihtimalini büyük bir olasılık gören ve adaylık için kolları sıvayarak şimdiden yerel seçimlere hazırlık yapan isimlerin olduğu öğreniliyor.
 

Yorumlar 1
eray 10 Eylül 2023 09:36

mustafa karaman yeniden aday olursa oy vermeyi dusunmuyorum. saygilarimla.

Bakmadan Geçme