Enflasyona göre memur ve emekli maaşı ne olacak?

Enflasyon rakamları açıklandı..

Enflasyona göre memur ve emekli maaşı ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memur ve emekli maaş zamları için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 19,77 oldu. Memur maaşlarına gelecek zam yüzde 17,55+ 8 bin TL, emekli maaşlarına gelecek zam ise yüzde 19,77 oldu.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin gözü, hükümetten gelecek zam haberine çevrildi. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece 6 aylık enflasyon farkı da yüzde 19,77 oldu.

Bu oranla birlikte memur maaşlarına gelecek refah payı hariç zam ise yüzde 17,55, emekli maaşlarına gelecek refah payı hariç zam yüzde 19,77 oldu.

Memur maaşları için açıklanan refah payı ile memur maaşlarına gelecek zam ise yüzde 17,55 + 8 bin TL seyyanen zam oldu.

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak

Memurlar enflasyon farkına ek olarak hükümetin yapması gereken maaş zammını bekliyor. Buna göre, yakında Meclis’e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin TL’ye yükseltilecek. Diğer memurlar içinse unvan ve derece gibi kriterlere göre kademeli artış yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, “5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır. Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Tatile girmeden evvel Meclis onayı gerektiren tüm hususları parlamentomuzun takdirine sunacağız” demişti.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına normalde temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranında, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise 6 aylık enflasyon farkı + yüzde 6 oranında zam yapılıyordu. Ancak bu yıl enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı haricinde verilecek refah payı ile bu oranlar değişecek.

Memur maaşlarında zam oranı ne olacak?

En düşük memur maaşı yılın ilk yarısında 12 bin 632 lira seviyesindeydi. Enflasyon farkıyla birlikte bu rakamın 13 bin 927 olması bekleniyordu. Refah payı ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.

Teklifte, en düşük memur maaşının yüzde 86 zamla 11 bin 848 TL'den 22 bin 17 TL'ye yükseltilmesi öngörülüyor.

Ortalama memur maaşının da yüzde 74 zamla 14 bin 417 TL'den 25 bin 15 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor.

Bakmadan Geçme