'En Korumacı Proje' ödülü verildi

Akçamescit Ortaokulu, Doğa Öncüleri Gençlik Konferansında başarıya imza attı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliğinde yürütülen 2024 Doğa Öncüleri Projesi kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen ve aralarında Bartın Akçamescit Ortaokulunun da bulunduğu 13 okul finale kaldı. 

3-4 Haziran tarihlerinde İstanbul’da Doğa Öncüleri Gençlik Konferansında 'Kayalık Habitatlarda Bartın Geveni' adlı projesi ile büyük bir başarıya imza atan Akçamescit Ortaokulu Türkiye genelinde yürütülen projeler arasında "En Korumacı Proje" ödülüne layık görüldü.

Projeyi yürüten ekip, İngilizce Öğretmeni Esra Özgün'ün danışmanlığında öğrenciler Sümeyye Ecrin Yaygun ve Ecrin Sargın'dan oluştu.

Proje, kayalık habitatlarda nadir görülen Bartın geveni bitkisinin korunmasına yönelik farkındalık yaratma ve koruma çalışmaları jürinin büyük beğenisini kazanarak en korumacı proje olarak ödüllendirildi.

Ödül töreninde, Doğal Hayatı Koruma Vakfı yetkilileri tarafından Proje Danışmanı Esra Özgün ile Proje Yürütücüsü öğrenciler Sümeyye Ecrin Yaygun ve Ecrin Sargın'a başarı ödülleri takdim edildi.

Öğrenciler, ödül töreninde projelerini anlatırken, doğaya ve çevreye duydukları sevgiyi ve bu tür projelerde yer almanın önemini vurguladı.

“Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Okul Müdürü Ersin Uzun yaptığı açıklamada; 'Akçamescit Ortaokulu'nun bu başarısı, okulumuzun adını Türkiye genelinde duyurmanın yanı sıra, öğrencilerimizin çevre bilinci ve doğa sevgisi konusundaki farkındalığını da pekiştirdi. Proje Danışmanı Esra Özgün, projeye katkıda bulunan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Akçamescit Ortaokulu'nun elde ettiği bu başarı, hem okulumuz için büyük bir gurur kaynağı oldu hem de çevre koruma konusunda diğer öğrencilere örnek teşkil etti. Bu tür projelerin devam etmesi ve daha fazla öğrencinin çevre bilincine katkıda bulunması temennisiyle, Akçamescit Ortaokulu olarak çevreyi koruma ve doğayı sevme konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.' ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme