Emniyet ekipleri uzaklaştırdı

CHP İl Teşkilatı tarafından Hükümet Caddesinde terör olaylarına ilişkin gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında gerginliğe sebep olan tepkili vatandaş emniyet ekipleri tarafında uzaklaştırıldı. 

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol gerçekleştirdiği basın açıklaması ile AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisince Irak'ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili yayımlanan ortak bildiriye partisinin imza atmadığı için yapılan eleştirilere ve gösterilen tepkilere cevap verdi. 

Başkan Akyol’un açıklamasının ardından bir vatandaş  “Başkanım bir şey sormak istiyorum” diyerek CHP’nin neden ortak bildiriye imza atmadığını sordu. 

Vatandaşın tepkisiyle birlikte emniyet ekipleri önlem amacıyla devreye girdi. Ekiplerin vatandaşı uzaklaştırmaya çalışması üzerine Başkan Akyol soruyu “Genel Başkanımız bunu anlatıyor. Bakanımız askerlerimizin neden şehit olduğuna dair Mecliste bizi bilgilendirsin” diyor.  bilgilendirme yapılmıyor. Genel Başkanımızın istediği vatan evlatlarımızın neden öldüğünün Mecliste anlatılması. “Alınmayan bir önlem varsa bunu Meclisimizde bilelim. Bizde vatandaşımıza bunu anlatalım” diyor.” Sözleriyle cevapladı. 

Akyol’un bu sözleri üzerine tepkili vatandaş sesini yükselterek “Hala HDP’ ile belediye seçimleri için anlaşılmaya çalışılıyor. Bunlar terörist” dedi. 

Başkan Akyol’a yaklaşmaya çalışan vatandaş emniyet ekipleri tarafından alandan uzaklaştırıldı. 
 

Bakmadan Geçme