Ekipler sahaya indi
Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı kapsamında Unlu mamuller, tatlı, çikolata, pastacılık ürünleri, şeker ve şekerli mamuller üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yapıldı.
Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için unlu mamuller, tatlı, çikolata, pastacılık ürünleri, şeker ve şekerli mamuller üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT) ve Tavsiye edilen tüketim tarihlerine (TETT) yönelik kontroller gerçekleştirildi.
Gıda denetim ekipleri Ramazan Bayramında başta talebin çok olması beklenen ürünlerin üretim yerleri olmak üzere halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla Gıda Üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine denetimlerini artırdı.
Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada denetimlerin Ramazan Bayramı süresince de devam edeceği belirtilerek, 1 Ocak 2025 tarihinden bugüne kadar 945 denetim gerçekleştirildiği ifade edildi.
Öte yandan vatandaşların halk sağlığı ve gıda güvenilirliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikâyetlerini Alo Gıda 174 Hattı'na veya Cimer’ e bildirmelerinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.