Eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz geçtiğimiz günlerde eğitim sisteminin eleştirildiğine ilişkin basına yansıyan haberlere tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan açıklamalarda eğitim sistemine yönelik eleştiriler yer almıştı. 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz, bu eleştirilere cevap niteliğinde bir açıklama gerçekleştirdi. 

Milletvekili Aldatmaz asılsız iddialarla gündemin işgal edildiğini belirterek, “açıklama yapmadan önce sorsaydınız doğrusunu söylerdik.” Dedi.

Milletvekili Aldatmaz açıklamasında Bartın’da ki eğitim öğretim yılı öncesinde ve halen gerçekleştirilmekte olan çalışmaları tek tek başlıklar halinde değerlendirdi.

“28 okulda inşaat devam ediyor ifadesi tamamen asılsızdır”

Milletvekili Aldatmaz açıklamasında Bartın’da 28 okulda tadilat devam ettiği yönündeki habere yönelik olarak “Bartında okullar kapandıktan sonra Yaz döneminde Özel idaremiz ile koordineli yaklaşık 30 okulumuzda büyük ve küçük onarımlar (çatı, ıslak zemin, Kalorifer sistemi vb) gerçekleştirdik. Okulların tamamında onarım süreci tamamlanmış olup hali hazirda bu okulların tamamında iş ve işlemler tamamlanmıştır. Haberde yazılan 28 Okulda inşaat devam ediyor ifadesi tamamen asılsızdır.” İfadelerine yer verdi. 

“Bartın’da ikili eğitim veren okul yok”

İkili eğitim ve Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesinde çalışmaya da değinen Milletvekili Aldatmaz; “Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’nin binasının öğrencilerimizin güvenliği için deprem güçlendirmesine tabi tutulması gerekiyordu. Bunun için gerekli çalışmalar yapıldı ihale sürecinin tamamlanması ve okulların kapanması sonrasında Haziran 2024’te yani okullar kapanır kapanmaz müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Bu iş küçük bir iş değil, ihale şartnamesi gereğince işin bitiş süresi 300 gün Nisan 2025’te tamamlanması gerekiyor. Bu kapsamda bir işin akşamdan sabaha bitirilebileceğini zannedenler varsa okulumuza gelip bu çalışmanın nasıl kapsamlı bir çalışma olduğunu yerinde görmesini tavsiye ederim. İnşaat çalışmaları süresince de çocuklarımızın eğitim ve öğretim faaliyetlerine geçici olarak müsait olan başka bir okulda devam edeceğiz. Tabi burada ikili eğitim konusuna da değinmek gerekir. Şu an Bartın’da ikili eğitim yapan okulumuz bulunmuyor. Okullarımız açıldığı güm tüm çocuklarımız kitaplarını sıralarının üzerinde hazır buldular. Tabi eskiden kırtasiye kırtasiye gezilen kitap aranan günleri çabuk unuttuk.” Dedi

Okullar için 440 kişi kura ile belirlendi

Milletvekili Aldatmaz okullarda çalışacak personelin kura ile belirlendiğini ifade ederek, “Okullarımızın temizlik ve güvenlik faaliyetleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın İşgücü Uyum Programı kapsamında Bartın'da 440 kişiyi noter kurası belirledik ve kura sonucu belirlenen kişileri okullarımızda görevlendirdik. Yıl boyunca bu kardeşlerimiz temizlik ve güvenlik faaliyetlerini yürütecekler” dedi.

Taşımalı eğitimdeki her öğrencinin öğle yemeği MEB’den

Bartın’da taşımalı eğitim kapsamında her gün 6 bin 760 öğrencinin taşımalı eğitimden faydalandığını belirten Milletvekili Aldatmaz taşımalı sistemden faydalanan her öğrencinin öğle yemeğini Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. “Hatta Amasra ve Kurucaşile ilçelerinin tamamı ile Merkez ilçede ki Ortaöğretim kurumlarının 1602 kişilik öğle yemeği Amasra Turizm Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde hizmete açtığımız yeni mutfağımızda, Merkez ilçe Özel Eğitim Okulları (Umut özel eğitim, Nurgül Rıza Güney özel eğitim, 15 Temmuz Özel Eğitim Okulları) toplam 180 kişilik öğle yemeği Bartın Öğretmenevi Mutfağımızda hazırlanarak yine eğitime katkı sağlıyor, Ulus ilçesi ve Merkez ilçe okullarında ki kalan 4 bin 978 taşımalı eğitim kapsamında ki öğrencilerimizin öğle yemeği de Bartın’da faaliyet gösteren ve açılan ihaleyi kazanan catering firmaları tarafından sağlanıyor.” Dedi.

Öğrenciler pansiyonlarda kalmaya yönlendirilmiyor

Taşımalı sistemdeki öğrencilerin pansiyonlarda kalmaya zorlandığına ilişkin haberlere de değinen Milletvekili Aldatmaz; “Milli Eğitim Bakanlığımız bir yönetmelik değişikliğine giderek taşımalı eğitim sınırını 50 km’den 30 km’ye düşürdü. Ancak bu değişim Bartın’da taşımalı eğitim hatlarında herhangi bir eksilmeye ya da değişikliğe neden olmadı. Bir de taşımalı eğitimde kız çocukları ile ilgili söylenenler var. Bir kere kız çocuklarının okullaşma oranı AK Parti iktidarları döneminde büyük bir oranda arttı. Kız çocuklarımızın okula gitmesi için bir süre proje ve kampanya yürüttük. Kız çocuklarımız tüm çocuklarımız gibi göz bebeğimiz. Her öğrenci bizim kendi çocuğumuz gibi. Hiçbirini diğerinden ayırt etmiyoruz. Onları her türlü tehlikeden sakınmak için görülür görünmez her türlü tedbiri alıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

“Açıklama yapmadan önce sahada ne var ne yok diye araştırmak gerekir”

Milletvekili Aldatmaz açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi, “Eğitim sisteminin ve çocukların böyle asılsız iddialara konu edilmesi gerçekten üzücü bir durum. Bir açıklama yapmadan önce sahada ne var ne yok diye araştırmak gerekir. Aslı olmayan ifadeler kullanarak eğitim sistemini baltalamaya çalışmak, buradan siyaset devşirmeye çalışmak çok hoş bir durum değil.” 

Bakmadan Geçme