Eğitim-İş'ten açıklama

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Bartın Şube Başkanı Tufan Özpınar Bartın Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılarak spor lisesine dönüştürüleceği iddialarına tepki gösterdi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Bartın Şube Başkanı Tufan Özpınar Bartın Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılarak spor lisesine dönüştürüleceği iddialarına tepki gösterdi.

Okulun ülke ve Bartın için ihtiyaç halinde olduğunu dile getiren Özpınar açıklamasında şunları söyledi: “Son günlerde Bartın Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılarak spor lisesine dönüştürüleceği ve bu konuda yazının Validen M.E. B gönderildiği ve şu anda Ortaöğretim Genel Müdüründe olduğu yetkililer tarafından söylenmiştir. Bu okulda görev yapan ve yıllarca emek vermiş öğretmen ve öğrenciler bu köklü okulun kapatılmasına karşı mücadele vermektedirler. Eğitim iş sendikası olarak sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz. Her ilimizde sağlık meslek lisesi bulunmaktadır. Örneğin Karabük ilinde 2 adet Zonguldak ilinde 2 adet ordu ilinde 5 adet var iken ilin en köklü en üretici ve istihdama katkı sunan ilimizin gözbebeği Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu neden kapatılarak dönüştürülmek istenmektedir. Bu okul ayrıca Halk eğitim aracılığı ile yara bakımı, yaşlı bakımı, ilk yardım vb. kurslar vererek toplumun sağlık düzeyinin geliştirilmesin de ve istihdam da öncülük etmektedir. Ayrıca okul öğrencileri yurt dışına giderek oralarda bakım veren hastanelerde çalışmaya gidenler bile bulunmaktadır.
Bartın’ın en köklü ve 81 İlimizin sağlık alanı lise düzeyinde ve birçok üniversitesinde olmayan donanımlı simülasyonlu maketler üzerinde beceri eğitimi yapan tek örnek sağlık atölyesi olan Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kapatılmaya çalışılması son derece vahimdir. Öğrencileri geçen yıl İstanbul da yapılan sağlıkçılar yarışıyor yarışmasın da Türkiye 6’ncısı olmuştur. Başarılı ve özverili bir eğitim kadrosuna sahip bir okuldur.  Unutulmamalıdır ki pandemi döneminde öğrencilerimiz hastalarımıza zor dönem de şifa dağıtmışlardır. T.Ü.İ.K göre nüfusumuz yaşlanıyor. Buna göre gelecekte en çok hizmet duyulacak sağlık bölümlerimizdir. Bu okula gerek yok diyenler Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde Ebe yardımcılığı bölümü açılıyor. Bu büyük çelişki değil mi. Gelecekte sağlık okumak isteyen maddi durumu yeterli olmayan çocuklarını güvenilir bir lisede okumak isteyen kırsaldan gelen kız çocuklarımızın hayalleri neden göz ardı ediliyor. 

Sağlık meslek lisesi öğrencileri iş bulamıyor önemini yitirdiğini söylüyorlar. İşsiz kaldıklarını söylüyorlar. Burada önemli olan sağlık meslek altyapısı alıp el becerisi kazanmaktır. Kaldı ki diğer meslek liselerinden mezun olanlar da doğrudan atanamamaktadır. Mesleki altyapı özellikle sağlık alanında son derece kıymetlidir. Kızlarımızın en çok tercih ettiği okuldur.307 öğrenciden 250 tanesi kız öğrencidir. Bartın da ki okullardan istihdama en çok katkı sağlayan okullardan biridir. Mezunlarımız iş kur aracılığı ile klinik destek elamanı olarak hastanelerde tam zamanlı çalışmaktadır. Klinik destek elamanı için aranan tek şart sağlık meslek lisesi mezun olma şartıdır. Sadece Devlet hastanesin de 48 öğrencimiz çalışmaktadır. Aktıp ve Özel sağlık kuruluşlarında çalışan öğrencilerimiz vardır. Öğrencilerimizin yarısı ek puanla üniversitede eğitim görmektedir.  Özetle, Türkiye’nin tek teknolojik beceri atölyesine sahip bu güzel okulun geri dönüşümü zor olacak bir biçimde dönüştürülmesi gerek öğrenciler gerek veliler gerekse bu alanda hizmet etmiş herkesi derinden yaralayacaktır. Eğitim İş sendikası olarak bu güzel okulumuzun dönüştürülmemesi için mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve asla vazgeçilmeyecektir.”

    
 

Bakmadan Geçme