Duarlarla uğurlandılar

Bartın'da, 85 kişilik son hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Duarlarla uğurlandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın’da, 85 kişilik son hac kafilesi dualarla kutsal topraklara gönderildi.

İmam Hatip Camii’nde gerçekleşen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin, Bartın’dan kutsal topraklara toplamda 185 kişinin hac vazifesi için gönderildiğini söyledi. 

320 kişinin de umreye gittiğini dile getiren Keskin, “Şu ana kadar toplamda 500’ün üzerinde vatandaşımızı kutsal topraklara uğurlamış oluyoruz. “Hac Müslüman için geçmişe yapılan bir yolculuk ve aynı zamanda geleceğe bir yol haritasıdır. O halde orada vaktimizi tavaf, namaz ve dua ile değerlendirelim. Zamanınızı değerlendirin, heybelerinizi doldurup gelin. Nerede olduğumuzun şuurunda olacağız. Allah’ın evini ziyaret edeceğiz. Allah'ın Resulullah'ın misafiri olacağız. Onunla aynı sokakta, aynı mahallede yaşayacağız, komşu olacağız. Bu komşuluğun farkında olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz hacı adaylarını yolculuk öncesi yalnız bırakmazken her bir hacı adayı ile kucaklaşıp hayırlı yolculuklar diledi. 

Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan da hacı adaylarını tebrik ederek, “Oradan dönüşte inşallah bütün günahlardan, hatalardan arınarak, pürü pak şekilde yurdumuza dönmeyi Rabbimiz nasip etsin. Buradan giderken Fatma abla, Ayşe hala, Ahmet dayı, Musa amca diyecekler ama dönüşte hepiniz hacı anne, hacı baba, hacı dede olacaksınız inşallah. Bu makama inşallah hepiniz nail olursunuz” diye konuştu.

İl Vaizi Ali Üstünsoy’un yaptığı duanın ardından hacı adayları tekbir ve salavatlarla kutsal topraklara uğurlandı.

Duarlarla uğurlandılarDuarlarla uğurlandılarDuarlarla uğurlandılarDuarlarla uğurlandılar

Bakmadan Geçme