Doç. Dr. Artar Mardin'de

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç Dr. Mustafa Artar Mardin'de düzenlenen 'Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi' programına Amasra'da UNESCO süreçleri konusuyla katılım sağladı

TÜBİTAK başta olmak üzere Işık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uluslararası Tasarım Vakfı ve PEMDER destekleriyle Mardin’de  "Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi” düzenleniyor.

29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında farklı üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, farklı üniversitelerden eğitmen öğretim üyelerinin katılımı ile devam eden eğitimlere Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç Dr. Mustafa Artar'da katılım sağladı.

Doç. Dr. Artar’ın Amasra'da UNESCO süreçleri konusuyla katıldığı eğitim sonunda, Mardin kültürel peyzajında Cumhuriyet meydanı, Dara Antik Kenti,  Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi gibi UNESCO geçici dünya miras listesinde yer alan alanlar için tasarım projeleri ortaya çıkacak.

Doç. Dr. Artar programda Bilim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ders veren öğretim üyesi olarak görev alıyor.

Doç. Dr. Artar Mardin'de

Mardin’de düzenlenen eğitim programı, tarihsel çevrelerde yapılacak peyzaj planlama ve tasarımında genel yaklaşımın nasıl olması gerektiğinin; bu çevrelerde geleneksel dokunun koruma-kullanma dengesi kapsamında sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceğinin ve tarihsel kimliğe saygılı bir peyzaj tasarım yaklaşımının temel ilkelerinin ne olduğunun Mardin örneğinde öğrencilere öğretilmesini amaçlıyor.

Eğitim çıktılarının da tarihsel çevrelerde peyzaj tasarımları açısından yol gösterici olması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme