Doç. Dr. Artar'a önemli görev

Doç. Dr. Mustafa Artar, Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Konseyi (ECLAS) yönetim kuruluna seçildi


Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar, Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Konseyi (ECLAS) yönetim kuruluna seçildi

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar, Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Konseyi (ECLAS) yönetim kuruluna seçildi. Artar, önümüzdeki 3 yıl boyunca ECLAS yönetim kurulunda görev alacak.

Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Konseyi (ECLAS), ana üyeliği, peyzaj mimarlığı öğretimi ve araştırmasının ana faaliyet odağı olduğu üniversite bölümleri ve fakültelerden oluşan, peyzaj mimarlığı alanındaki üniversite öğretmenleri ve araştırmacılarından oluşan bir dernektir. 

Avrupa Peyzaj Mimarlığı Okulları Konseyi, Avrupa'nın peyzaj akademik topluluğu üyeleri arasındaki temasları güçlendirerek ve diyaloğu zenginleştirerek ve bu topluluğun çıkarlarını daha geniş Avrupa sosyal ve kurumsal bağlamında temsil ederek Avrupa çapında peyzaj mimarlığı bilimini teşvik etmek ve geliştirmek için görev yapmaktadır.

Doç. Dr. Artar'ın ECLAS yönetim kuruluna seçilmesi, Türkiye'deki peyzaj mimarlığı eğitimi ve mesleğinin uluslararası düzeyde tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak.
 

Bakmadan Geçme