• Haberler
  • Bartın
  • 'Diyanet'te gençleri üst düzey görevlerde görmek istiyoruz'

'Diyanet'te gençleri üst düzey görevlerde görmek istiyoruz'

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Bütçe Daire Başkanı Halit Güldemir, Bartın Diyanet Erkek Gençlik Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Güldemir, merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler almasının ardından gençlerle sohbet etti.

Güldemir, sohbetlerinde 2018 yılından itibaren gençler için Diyanet Gençlik Merkezlerini kurmaya başladıklarını ve her geçen gün daha da yaygınlaştıklarını belirtti. Amacın gençlere dinlerini doğru şekilde öğretmek, manevi danışmanlık hizmeti sunmak ve sevgi dolu bir bağ kurmak olduğunu vurguladı.

Gençlere destek mesajı

Güldemir, günümüzde insanlığın sekülerleştiğini ve dinden ahlaktan uzak bir gençlik yetiştiğini dile getirerek bu duruma engel olmak için bu merkezleri kurduklarını söyledi. Herhangi bir problemleri olursa çekinmeden danışabileceklerini ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Diyanet'in hizmetleri anlatıldı 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün gayretinin bu vatana ve millete hizmet etmek olduğunu söyleyen Güldemir, 2023 yılında Alo Fetva hattına ve internet sitelerine ulaşan vatandaş sayısının 8.9 milyonu aştığını ve doğru fetvalara ulaşmalarını sağladıklarını ifade etti. Deprem bölgesinde 25 binin üzerinde personeliyle aktif hizmet verdiklerini ve yurtdışında 140'tan fazla ülkeye yardım eli uzattıklarını da sözlerine ekledi.

Güldemir, Diyanet'te gençleri üst düzey görevlerde görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ve bu bayrağı devretmek istediklerini söyledi.

Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Başkanımızın Bartın Diyanet Erkek Gençlik Merkezimizi ziyaret etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme