Diyabete karşı farkındalık etkinlikleri düzenlendi

'14 Kasım Dünya Diyabet Günü' kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından kentin her noktasında farkındalık oluşturma ve bilgilenme çalışmaları devam ediyor. Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" kapsamında çok sayıda etkinlik düzenledi. 

Etkinliklerde Arap Cami önünde stant açılarak vatandaşlara broşür dağıtımı ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Bartın Devlet Hastanesi ve Bartın Üniversitesi organizasyonunda, Bartın Devlet Hastanesi bekleme salonunda farkındalık standı açıldı.

Stantta vatandaşlara şeker ölçümü, broşür dağıtımı ve konuya ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışması ile öğretmenlere yönelik eğitim düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Sevgi Aykır tarafından "Okullarda Diyabetin Önemi" konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi. Merkez Toplum Sağlığı çalışanları tarafından öğretmenlere glikogon kullanımı gösterildi. Gerçekleştirilen eğitime 128 öğretmen katılım sağladı. 

Bakmadan Geçme