Din görevlilerinden cami inşasına destek

Bartın'da inşa çalışmaları devam eden Merkez Cami ve Külliyesinde din görevlileri fiziki olarak çalışmalara destek veriyor

Bartın’ın çeşitli mahalle ve köylerinde görev yapan din görevlileri, inşaatı devam eden Bartın Merkez Cami ve Külliyesi inşaatına maddi olarak sundukları desteğin yanında fiziki olarak çalışarak da destek verdiler.

Bu doğrultuda cami inşaatının bodrum katında bulunan kalıp malzemelerinin inşaat sahasında lazım olması ve olası sel afetinden etkilenmemesi için gönüllülük esasına dayalı olarak, imece usulü ile çalışarak bodrum katının temizliği sağlandı.

Din görevlileri ayrıca gönüllülük esasına dayalı olarak her ay belirledikleri miktarda bağışta bulunarak cami inşaatına maddi olarak da destek oluyorlar.

5 bin kişi kapasiteli

Bartın’da Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde yapımı süren Bartın Merkez Cami ve Külliye inşaatı hayırseverlerin yardımlarıyla yükselmeye devam ediyor.
6 bin 300 m2 alana kurulu olacak olan caminin toplam inşaat alanı 11 bin 500 m2’lik bir alanı kapsayacak. 

Tamamlandığında birçok sosyal donatıya sahip olacak Bartın Merkez Cami ve Külliyesinde aynı anda 5 bin kişi ibadet edebilecek.

Kubbe 38 metre, minareleri ise 50 metre yükseklikte olacak Bartın Merkez Cami ve Külliyesinde sosyal donatılara da geniş yer ayrılacak.

4-6 yaş Kur’an kursu, ihtiyaç odaklı Kur’an kursları, kitap kafeteryası, aile ve dini rehberlik büroları ile Hac ve Umre büroları yer alacak.
 

 

Bakmadan Geçme